:

Ezekért a magyar ingatlanokért kérik el a legnagyobb összeget

Ezekért a magyar ingatlanokért kérik el a legnagyobb összeget

A top öt közé két budai luxusingatlan is befért.

Egy Andrássy úti palotáért kérik a legnagyobb összeget a hazai ingatlanpiacon. A Világgazdaság gyűjtötte a legértékesebb – azaz a legmagasabb áron kínált – eladó hazai ingatlanokat, a jogerősen elítélt zenész egykori kastélya is felkerült a listára.

Az 1872-ben átadott Tildy-palotát 16 millió euróért,

azaz több mint 6 milliárd forintért árulják.

Az Andrássy út 96-ban található 27 szobás kétezer négyzetméteres palota már évek óta megtalálható a magyar lakáspiaci toplista élén.

A második helyen áll Lagzi Lajcsi eladóvá vált mocsai kastélya, amit 4,9 milliárd forintért, azaz 13 millió euróért hirdetnek. 

A mocsai kastély. Forrás: Ingatlan.com

A harmadik legdrágább eladó ingatlan az acsai kastély lett, 3,7 milliárd forintot kérnek érte. A hathektáros telken fekvő épületet felújították, a Versailles-i kastélyok hangulatát idéző 3,3 ezer négyzetméteres 15 szobás ingatlan ára tartalmazza 130 millió forint értékű bútorokat. Még egy festménygyűjtemény is az ár részét képezi, 82 millió forint értékben.

A top 5-be befért még egy II. kerületi ingatlan a Szépvölgyi útról 3,3 milliárd forintért, valamint egy budai Vár alatt lévő műemlékjellegű villaépület, amit 3 milliárd forintért kínálnak.

Több ebből Sosem költött annyit a világ fegyverekre, mint 2022-ben Ennyit keresett a távozó sztárműsorvezető Donald Trump kedvenc csatornájánál

Borítókép: A lista első helyezettje, a Tildy-palota. Forrás: Ingatlan.com

The post Ezekért a magyar ingatlanokért kérik el a legnagyobb összeget appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés