:

Betiltanák a szexet a világűrben

Betiltanák a szexet a világűrben

Egy új tanulmányban a szerzők az űrbéli szex potenciális veszélyeit mutatják be – írja az IFLScience. A szakértők azt javasolják, hogy a jövő űrturistái repülésük előtt vállalják majd: nem folytatnak nemi aktust utazásuk alatt.

Az űrturizmus jelenleg a leggazdagabbak kiváltsága, a technológia fejlődésével viszont az űrbeli utazások egyre olcsóbbá fognak válni.

Ez azt jelenti, hogy egyre több ember jut majd el az űrbe, egyes turisták pedig a hosszabb utazásokon valószínűleg szexuális aktust is folytatnának.

A friss publikáció szerzői szerint nem reális feltételezni, hogy az űrturizmusban résztvevők mindegyike tartózkodni fog az ilyen tevékenységtől a mikrogravitációnak és a megnövekedett ionizáló sugárzásnak kitéve. Mint írják, ez felveti az ellenőrizetlen emberi fogantatás lehetőségét az űrben, ami komoly kockázatot jelent a kialakulóban lévő űrturisztikai ágazatra nézve.

dima_zel / Getty Images

David Cullen, a Cranfieldi Egyetem munkatársa és kollégái kiemelték: egyelőre nagyon keveset tudunk arról, hogy az űrbéli környezet miként hat a szaporodás kezdeti szakaszára, illetve hogyan befolyásolja hosszú távon a gyermekeket. A következmények biológiai, társadalmi és gazdasági jellegűek is lehetnek.

A szakértők azt javasolják, hogy a repülés résztvevőit tájékoztassák a kockázatokról az utazás előtt, emellett nyilatkozatot is írassanak alá velük. A fogamzásgátlók használata is megoldást jelenthet, ezek űrbéli hatásosságát viszont nem mérték még fel.

A világűrben a szex egyébként egyáltalán nem lenne egyszerű, erről itt írtunk bővebben.

The post Betiltanák a szexet a világűrben first appeared on 24.hu.