:

Ötöslottó: brutális a nyeremény, a határon túliak is beindultak

Beindult a lottóturizmus a rekordközeli ötöslottó nyereményre.

Több mint fél éve, 26 hete várja szerencsés nyertesét az Ötöslottó főnyereménye. Értéke már meghaladja a 4,5 milliárd forintot is. A szemkápráztató összeg nem csak a hazai szerencsevadászokat tartja lázban. A határon túli játékosok is próbára teszik szerencséjüket, derül ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből.

A jackpot hetek óta lázban tartja a hazai lakosságot is. A Szerencsejáték Zrt. számításai szerint az eltelt félévben több mint 30 százalékkal nőtt a lottózási kedv.

Nem csak többen, hanem többet is játszanak: a halmozódás első hetéhez viszonyítva mintegy 50 százalékkal több alapjáték vesz részt a sorsoláson.

Az Ötöslottó iránti érdeklődés a nyeremény értékének emelkedésével párhuzamosan a határon túli játékosok körében is megnőtt. Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, az Ötöslottó szelvényük mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint az Eurojackpoton is próbára teszik szerencséjüket.

Több ebből Ötöslottó: brutális a nyeremény, a határon túliak is beindultak Óriásit bukott a Samsung, bajban a koreai vállalat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határhoz közeli lottózóinak beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar megyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek.

Ezzel szemben Nógrád megyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen. Az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak, a lottószelvény mellett pedig sorsjeggyel is keresik Fortuna kegyeit.

The post Ötöslottó: brutális a nyeremény, a határon túliak is beindultak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés