:

Állampapír helyett: ezek a kötvények fizetik a legnagyobb hozamot

Egyre népszerűbbek a banki kötvények a kisbefektetők körében.

A lekötött betétekre továbbra is nulla százalék körüli kamat jár, a hitelintézetek kötvényei viszont attraktív hozamot nyújtanak a kisbefektetőknek. Rá is haraptak az üzletre, az elmúlt néhány hónapban csaknem 200 milliárd forintért vásároltak belőlük, írja a 24.hu.

A legutóbb a 2008-2009-es válság idején népszerű banki kötvények tavaly október óta újra kiemelt figyelmet élveznek. Ettől az időponttól kezdve 180 milliárd forintnyi friss pénzt fektettek be, a háztartásoknél lévő állomány így 246,2 milliárd forintra hízott. Ez több mint négyszerese az egy évvel korábbinak.

Több ebből Állampapír helyett: ezek a kötvények fizetik a legnagyobb hozamot Az Orbán-kormány kizsigereli az aranytojást tojó tyúkját

A banki kötvények közül

az OTP egy évre fix 11 százalékot fizet,az Erste kétéves kötvénye első évben 13,2 százalékos, a másodikban 12 hónapos BUBOR (ez jelenleg 15,07 százalék, de csökkenhet is),a Raiffeisen októberben bocsátott ki hároméves kötvényt, évente 13,5 százalékos kamattal, ami a harmadik évben három havi BUBOR (ez jelenleg 16,25 százalék) plusz 0,5 százalékpontra változik, amennyiben a bank nem él a visszaváltási jogával.

A bankok egy rséze euróban és dollárban is kínál vonzó kötvényeket: az Erste kétéves dollárkötvénye fix 4 százalékos, az eurókötvény fix 2,8 százalékos kamattal fut. A Raiffeisen tavaly őszi négyéves eurókötvénye 4,5 százalékos éves kamatot fizet, majd az Euriborhoz kötik a kamatot. A dollárkötvény itt fixen 6,5 százalékot fizet, majd a SOFR bankközi kamatlábhoz igazodik a bónusz.

The post Állampapír helyett: ezek a kötvények fizetik a legnagyobb hozamot appeared first on Forbes.hu.