:

Egy Mini PC sokkal több mindenre használható, mint amire a mérete alapján gondolunk

Egy Mini PC sokkal több mindenre használható, mint amire a mérete alapján gondolunk

Játszani is lehet rajtuk

Legyen szó bármilyen PC-ről, az embernek szinte azonnal beugranak a videójátékok, és ma már léteznek olyan Mini PC-k, amiknek akár egy vadonatúj AAA-kategóriás program futtatása sem okoz gondot. Játszani persze nemcsak a legújabb programokkal lehet, rengetegen vannak, akik a régi, kisebb erőforrásigényű klasszikusokra esküsznek, mások pedig az emulálásra – mikor például mára kifutott konzolok játékait futtatjuk számítógépen.

Fotó / ASUS

Ilyen felhasználásra tökéletes lehet egy aprócska, akár a monitorunk hátára is felszerelhető Mini PC, amibe kellő erőforrást épített a gyártó. Ilyen lehet például az ASUS Mini PC PB62, ami akár 11. generációs Intel Core i7-11700 processzorral is kérhető, az integrált Intel HD 630 grafikus mag mellé pedig akár 64 GB memória is beszerelhető.

A videóvágás sem akadály

Manapság már a grafikus munkához sem feltétlenül kell hatalmas asztali gép vagy komolyabb laptop, hiszen ezek a feladatok is elvégezhetők egy jól megválasztott Mini PC-n. Természetesen ebben az esetben is fontos a teljesítmény, de emellett az is létfontosságú, hogy az eszköz képes legyen egyszerre több kijelzőt támogatni: az ASUS Mini PC PN62-vel például egyszerre két képernyő is használható (hála az USB 3.2 Gen1 Type-C és HDMI csatlakozóknak), ráadásul ennek a modellnek a 4K UHD felbontás kezelése sem okoz problémát, hála az Intel UHD grafikus processzornak.

Fotó / ASUS

Ha pedig valakinek ennél is többre lenne szüksége, akkor ott az ASUS Mini PC PB62, aminek szintén nem gond a 4K UHD felbontás, és a rengeteg csatlakozónak hála akár három kijelzőt is képes egyszerre kezelni.

Médiacenternek sem utolsó

Ugyan az okostévék korában csökken a mindenféle tartalmak kényelmes lejátszását segítő médiacenterek jelentősége, de ha valaki nem elégszik meg a streaming szolgáltatók kínálatával és kompromisszumok nélkül akar zenéket, filmeket, sorozatokat és mindenféle videókat fogyasztani, annak remek választás lehet egy médiacenterré alakított Mini PC. Az operációs rendszernek hála bármilyen alkalmazás telepíthető, nem jelentenek gondot a különböző formátumok, és egy jól megválasztott eszköz könnyedén képes kezelni a 4K UHD minőséget is. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy Mini PC kicsi és halk, így még egy nappaliban, a tévé mellett sem zavaró jelenség. Az ultrakompakt ASUS Mini PC PN41 például ventilátor nélküli házzal rendelkezik, így nem kell aggódni a felesleges zaj miatt, miközben a megfelelő teljesítményről egy 11. generációs Intel Pentium Silver vagy Celeron processzor gondoskodik, a kellő sebességet pedig az alaplapi 2,5 Gbps Ethernet csatlakozó vagy a Wi-Fi 6 modem biztosítja.

Otthoni szerver

Egy Mini PC nemcsak arra használható, hogy ezen tároljuk a médiatartalmakat és streameljük őket (például) egy tévére, de akár saját fájlszerverként is használhatunk egy ilyen eszközt, köszönhetően a hardvernek és a megfelelő hálózati kapcsolatoknak.

Fotó / ASUS

Létrehozhatjuk vele a saját, a OneDrive-hoz vagy a Google Drive-hoz hasonló „felhőszolgáltatásunkat”, ahol extra költségek nélkül lehet akár terabájtnyi, bárhonnan elérhető tárhelyünk, de természetesen adott a lehetőség arra is, hogy ide kerüljön a többi eszközünk biztonsági mentése. És ez még nem minden, hiszen egy Mini PC akár lehet az otthonunk vagy az irodánk biztonsági rendszerének központja, sőt, akár még a saját webhelyünket is hostolhatjuk róla.

Strapabíró

A kicsi méret miatt azt gondolhatnánk, hogy egy Mini PC sérülékeny eszköz, de a gyártók már erre is bőven rácáfoltak, így olyan körülmények között is jól használható eszközről van szó, ahol egy hagyományos PC-t vagy laptopot csak fenntartásokkal mernénk használni. Az ASUS Mini PC PB62 például megkapta a legfrissebb MIL-810H katonai minősítést, ami hadiipari kategóriás strapabírást jelent, magyarán az eszköz olyan körülményeket és behatásokat (pl. extrém hőmérséklet, magas páratartalom és vibráció) is kibír, ami egy hagyományos eszköz működését már jó eséllyel nagyban és károsan befolyásolná.

A cikk az ASUS támogatásával készült. Amennyiben otthon vagy munkahelyeden kompakt méretű, mégis nagy teljesítményű számítógépre lenne szükséged, az ASUS kínálatában megbízható és sokoldalú mini PC-ket találsz. Válogass az ASUS kínálatából!

Fotó / ASUS

The post Egy Mini PC sokkal több mindenre használható, mint amire a mérete alapján gondolunk first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés