:

Újabb cég tiltja be a ChatGPT-t, nem kérnek a chatrobotból

A cég munkavállalói érzékeny adatokat osztottak meg a csetbottal. Úgy döntöttek, betiltják a ChatGPT használatát.

Nem használhatják többé a Samsung alkalmazottjai a mesterséges intelligencia alapú eszközöket a jövőben. Köztük a ChatGPT-t sem, mivel a használatuk adatvédelmi aggályokat vet fel – írja a Bloomberg. A vállalat belső levelezéséből kiderül: a vezetőség attól aggódik, hogy szenzitív adatokat adhatnak át a munkavállalók a generatív mesterséges intelligencia alapú platformoknak. A Bloomberg szerint ez már meg is történt.

Ha valamilyen információt osztunk meg a mesterséges intelligencia alapú eszközökkel folytatott csetelés során, legyen az a Google fejlesztése, a Google Bard vagy a Bing, a továbbított adatokat külső szervereken tárolják, ami megnehezíti az átadott szenzitív adatok visszakeresését és törlését.

Ettől tart a Samsung is.

A tiltásra azután került sor a vállalatnál, miután kiderült, hogy az alkalmazottak véletlenül érzékeny információként tárolt belső forráskódot osztottak meg a ChatGPT-vel. Az új iránymutatás megszegése akár a munkaviszony megszüntetéséhez vezethet. A Samsung egyébként az előző hónapban felmérést végzett az MI-eszközök belső használatáról.

A válaszadóik 65 százaléka szerint az ilyen szolgáltatások biztonsági kockázatot jelentenek.

Több ebből Sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók, veszélybe kerülnek a kedvenc műsoraink? Csúcsot döntöttek, íme a világ 10 legjobban kereső sportolója

Nem a Samsung az egyetlen, aki nem kér a ChatGPT-ből

Februárban, azaz alig néhány hónappal az OpenAI chatbotjának megjelenése után, néhány Wall Street-i bank, köztük a JPMorgan, a Bank of America és a Citigroup is betiltotta vagy korlátozta a ChatGPT használatát. Majd Olaszország volt az első ország, ami megtiltotta a ChatGPT használatát adatvédelmi félelmek miatt. Bár az ország épp a napokban oldotta fel a tiltást.

Az új szabályozás megtiltja a Samsung munkavállalóinak, hogy a vállalat tulajdonában álló számítógépeken, tableteken és mobilokon használják a generatív MI-eszközöket. A tiltás nem érinti a fogyasztóknak értékesített eszközöket.

The post Újabb cég tiltja be a ChatGPT-t, nem kérnek a chatrobotból appeared first on Forbes.hu.