:

Lezárult az összeolvadás, az ország második legnagyobb bankját dobták össze Mészárosék

Lezárult a fúzió, május 1-vel létrejött az MBH Bank Nyrt., azaz a Magyar Bankholding.

Április 30-án lezárult az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, ezzel május 1-től létrejött az MBH Bank Nyrt., írja az új hitelintézet közleménye. Az egyesülés záró lépését februárban hagyta jóvá a jegybank. A gigabank új, egységes arculattal folytatja tovább.

A közlemény azt írja, a fúzióhoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás lezajlott a hosszú hétvégén, május 1-től zavartalanul működnek a Bankholding szolgáltatásai.

A fúzióval az OTP Bank után Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete jött létre, az összesített mérlegfőösszeg meghaladja a 10 600 milliárd forintot, a lakossági és vállalati ügyfelek száma mintegy kétmillió. A fúzió első lépése az volt, hogy 2022 tavaszán egyesült a Budapest Bank és az MKB, hozzájuk csatlakozott most a Takarék Csoport.

Az MBH pontos tulajdonosi struktúrája nem transzparens, erre tavaly nyáron Csányi Sándor OTP-vezér is csípős megjegyzést tett. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó óriásbank 2024-ig lebonyolítaná a rábocsátást a tőzsdén. Pozíciójáról és terveikről korábban is írtunk.

The post Lezárult az összeolvadás, az ország második legnagyobb bankját dobták össze Mészárosék appeared first on Forbes.hu.