:

A mobiljainkkal csalogathatjuk ide a földönkívülieket?

A mobiljainkkal csalogathatjuk ide a földönkívülieket?

Ufóészlelésekről már régóta lehet hallani, azonban direkt kapcsolatteremtés ez idáig nem történt a potenciális földönkívüli fajok és emberiség között. Egy friss tanulmány azonban most megvizsgálta, hogy az idegen civilizációk megtalálhatják-e az emberiséget a földi mobiltornyok kiszivárgó rádiójeleit érzékelve – írja az IFLScience.

A kutatás során megállapították, hogy a Földtől 10 fényéven belül található, az emberekéhez hasonló vevőkészülékekkel egyelőre nincs sok esély arra, hogy ránk bukkanjanak. Ugyanez fordítva sem valószínű, tehát a jelenlegi földi technológiával nem lennénk képesek észlelni a hasonló jeleket szivárogtató idegen életformákat.

Ez azonban egy-két éven belül jelentősen megváltozhat az olyan technológiáknak köszönhetően, mint például az 5G.

A földi mobiltelefon-tornyok jeleinek szivárgása ugyanis a technológia fejlődésével minden bizonnyal tovább fog nőni. Ha pedig kimutathatóvá válik a szivárgás, az idegenek akár arra is képesek lehetnek, hogy megalkossák a Föld modelljét, így pedig fény derülne a szárazföld, a növényzet, az óceánok és a jég eloszlására is.

A kutatók megjegyezték, hogy a fejlettebb lehallgató berendezésekkel rendelkező idegeneknek nagyobb esélyük lenne arra, hogy elkapják az emberiség kóbor jeleit.

The post A mobiljainkkal csalogathatjuk ide a földönkívülieket? first appeared on 24.hu.