:

22 éves, milliárdos cége, Kaposváron gyára van és most bejelentette: mennek Amerikába 

22 éves, milliárdos cége, Kaposváron gyára van és most bejelentette: mennek Amerikába 

A mobiltokokat gyártó és értékesítő Mobilfox 22 éves alapítója, Diller Kevin az új lapszámunkat bemutató eseményen, a Forbes Kilövésen mesélt a cég jövőbeli terveiről.

2022-es üzleti év pontos számait még nem tudják, a Mobilfox árbevétele 5,4 milliárd forint körül állt meg. A profitról még nem beszélt.

Most tizenkét országban vannak jelen, köztük Magyarországon, Görögországban és Németországban is, a legnagyobb piacuk Románia. Nyugat-Európában Hollandiában a legerősebbek. „Messze a legdrágább indulás volt, de meg tudtuk csinálni.” Németországban és Spanyolországban még keresik a helyüket.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Diller Kevin, a Mobilfox alapítója és a Forbes májusi címlaposa Galambos Márton főszerkesztővel beszélgetett. Fotó: Fekete Csaba (7 kép)

2023-ban új piacot hódítanának meg: elindítják az értékesítést Egyesült Államokban még idén, bár pontos indulásról még nem beszélt. A Forbes Kilövésen elmondta,

a hosszú távú célja az, hogy mire betölti a harmincat, a Mobilfox egy dollármilliárdos cég legyen.

Készül a mobiltokok utáni időszakra, nem gondolja, hogy örökké ezzel fog foglalkozni. „Én hiszek abban, hogy azzal, amit most tanulunk, tehát azzal a know-how-val, illetve az a csapattal, amit most építünk, képes leszünk arra, hogy később másban is sikeresek legyünk.”

Még csak 21 éves, de már 3 milliárdos árbevétele van a magyar srácnak

Kevin és a Mobilfox történetéről, köztük a nemrég nyílt kaposvári gyárról, amibe többek között az ellátási lánc lerövidítése érdekében fogtak bele, hosszabban a májusi magazinban olvashatsz.

Borítókép: Fekete Csaba

The post 22 éves, milliárdos cége, Kaposváron gyára van és most bejelentette: mennek Amerikába  appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés