:

Mi lesz annak a munkájával, aki rákos lesz? Magyar ügynökség hirdetett példamutató programot

Mi lesz annak a munkájával, aki rákos lesz? Magyar ügynökség hirdetett példamutató programot

Arra buzdítják a hazai cégeket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A magyar munkavállalók különösen érintettek.

Legalább egy évig garantálja a rákkal, vagy egyéb tartós krónikus betegséggel diagnosztizált munkavállalóinak állását és anyagi biztonságát a Publicis Groupe Hungary – derül ki kreatív ügynökség Forbes.hu-hoz eljutatott közleményéből. A Working with Cancer nevű kezdeményezéssel egyúttal azon dolgoznak, hogy felszámolják a betegség munkahelyi megbélyegzését. Az ügynökség felhívást indít a hazai cégek számára azért, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz.

A Working with Cancer program ma már nagy nemzetközi vállalatok szövetsége. A tagok arra vállalkoznak, hogy a rák-, vagy egyéb tartós krónikus beteg alkalmazottaik számára a legnyitottabb, támogató és a gyógyulást elősegítő munkahelyi kultúrát építsenek ki.

A már csatlakozott vállalatok között megtaláljuk a Google-t, a Metat, a McDonald’s-t, a Microsoftot, a Nestlé-t vagy az Unilevert.

Több ebből Nyitottak vagyunk: az egyik legbefolyásosabb magyar nő is csatlakozik a szervezethez Megszólalt a Gránit-vezér „Tiborcz úr” tulajdonrészéről – ők a legbefolyásosabb magyar nők 2023-ban


A Publicis Groupe nemzetközi cégcsoport magyar leányvállalata különösen érintett a témában, hiszen a Magyar Rákellenes Liga szerint Magyarország még mindig élen jár a daganatos megbetegedések okozta halálozásban.

A cég vállalja, hogy rák-, vagy egyéb tartós krónikus beteg kollégáik a diagnózis felállítását követő egy évig továbbra is a diagnózis felállítása előtti alapbérük és juttatásaik 100 százalékát kapják.

Abban az esetben is, ha nem tudnak dolgozni, vagy csak részmunkaidőben vagy csökkentett munkaidőben.

Emellett különböző segítő-támogató programokban vehetnek részt akkor is, ha közvetlen családtagjuk küzd a betegséggel.

Várják a hazai cégek csatlakozását is a programhoz. Forrás: Publicis Groupe Hungary

A Publicis Groupe Hungary már tavaly kiemelten foglalkozott munkahelyi mentális és egészségügyi kérdésekkel. A wellbeing programjukat egészítik most ki 2023-ban a Working with Cancer elindításával. A kreatív ügynökség különböző szakorvosi szakértői csapattal működik együtt a program során. Emellett a pszichológiai tanácsadást és a programhoz csatlakozó önkéntesek felkészítését a Pszichoforyou csapata végzi majd.

A felhíváshoz ide kattintva lehet csatlakozni.

The post Mi lesz annak a munkájával, aki rákos lesz? Magyar ügynökség hirdetett példamutató programot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés