:

Ennyibe kerül a Virgin Galacticnál egy jegy a világűrbe

Ennyibe kerül a Virgin Galacticnál egy jegy a világűrbe

A Virgin Galactic űrturisztikai vállalat bejlentette, hogy májusban négytagú legénységet küld tesztrepülésre az űrbe – írja az MTI a Reutersre hivatkozva. A cég június végén akarja elindítani első kereskedelmi járatát.

Richard Branson amerikai milliárdos űrvállalata tavaly májusban egyebek mellett ellátásbeli problémákra és munkaerőhiányra hivatkozva 2023 első negyedévére halasztotta az eredetileg 2022-re beharangozott kereskedelmi szolgáltatása megkezdését.

A Virgin Galactic a jegyárat személyenként 450 ezer dollárban (152 millió forintban) határozta meg űrhajója hosszadalmas februári tesztelése után.

A vállalat korábban 600 jegyet adott el elővételben a tervezett űrutazásokra 200-250 ezer dollár (68-84 millió forint) közti áron, de már akkor közölték, hogy a részvételi díjak emelkedni fognak.

Patrick T. FALLON / AFP

Branson 2021. július 11-én járt az űrben saját űreszközén. Az Új-Mexikóból induló űrrepülő elérte a világűr peremét a sivatag felett nagyjából 85,3 kilométeres magasságban, a fedélzeten tartózkodók néhány percig érezték a súlytalanságot, majd az űreszköz siklásban visszatért a felszínre. Az egész út a felszállástól a landolásig nagyjából egy órán át tartott.

The post Ennyibe kerül a Virgin Galacticnál egy jegy a világűrbe first appeared on 24.hu.