:
Breaking News

Szemetelés ellen is bevetik a mesterséges intelligenciát

Szemetelés ellen is bevetik a mesterséges intelligenciát

Az Egyesült Királyságban komoly gondot okoz az autóutakon történő szemetelés, a technológia azonban ezen is segíthet. Délkelet-Anglia útjait ennek érdekében, kísérleti jelleggel olyan mesterséges intelligenciával ellátott kamerákat szerelik fel, amelyek képesek felismerni a szemetelő autósok rendszámát – írja a Gizmodo.

Az országban kemény bírságokat szabnak ki a közúti szemetelés miatt, azonban a rendfenntartóknak a jelenlegi technológiai keretek között rendkívül problémás a szemetelők felkutatása. A rendőröknek ugyanis órákon át kell nézniük a biztonsági kamerák felvételeit, míg azonosítani tudják az elkövetőt, és valójában ekkor kezdődik csak meg az ügyintézés.

A szokványos CCTV-kamerákkal ellentétben azonban ezek az új, mesterséges intelligenciával működő eszközök automatikusan elküldik az azonosított szemetelési szabálysértéseket a bűnüldöző központokba, ahonnan már küldhetik is ki az akár 100 fontos (42 ezer forintnyi) bírságot a jogsértőnek.

A tesztelésre három hónappal azután kerül sor, hogy a Clean Up Britain kampánycsoport jogi lépésekkel fenyegette meg az autópályakezelő testületet, amennyiben nem csökkentik az utakon található szemét mennyiségét. Richard Holden, a helyi közlekedésért és autóutakért felelős miniszter elismerte, a nemzeti autópályák mintegy 40 százalékánál tapasztaltak jelentős mennyiségű hulladékot az utakon.

The post Szemetelés ellen is bevetik a mesterséges intelligenciát first appeared on 24.hu.