:

Vége a reklámmentes YouTube-ozásnak

Vége a reklámmentes YouTube-ozásnak

Harcba kezdett a YouTube a reklámblokkolót használók ellen, néhányuknál már teljesen letiltották a videónézés lehetőségét – írja a Gizmodo. A videómegosztó platform egyes felhasználóinál már elkezdte tesztelni a hirdetésblokkoló alkalmazások elleni védelmét, amely két választást ad a nézőknek: kikapcsolják a reklámokat eltávolító szoftverüket vagy előfizetnek a YouTube Premiumra.

Akik nem tesznek eleget a két lehetőség egyikének sem, egyáltalán nem tudnak videókat nézni a weboldalon.

A reklámblokkolót használók innentől kezdve számíthatnak arra, hogy egy felugró ablak fogadja őket a megtekinteni kívánt tartalom helyett, amely csak akkor tűnik el, ha eleget teszünk „követelésének”.

Apparently Ad Blockers are not allowed on Youtube. Is this a new thing they’ve implemented?
by u/Sazk100 in youtube

A felugró ablakon a következő szöveg olvasható: „A reklámblokkolók használata nem engedélyezett a YouTube-on. Úgy tűnik reklámblokkolót használsz. A YouTube a reklámok segítségével tud világszerte ingyenes maradni milliárdok számára. Ha reklámmentes YouTube-ot akarsz használni, fizess elő a YouTube Premiumra…”

A felirat alatt két gombot is találunk, amelyekre kattintva kikapcsolhatjuk hirdetésblokkolónkat, vagy előfizethetünk a YouTube Premiumra, amely Magyarországon jelenleg havonta 1790 forintba kerül.

A reklámblokkolók elleni funkció jelenleg még kísérleti fázisban van, ezért csak néhány embernek jelenik meg, a jövőben azonban könnyen elképzelhető, hogy minden felhasználó találkozik majd vele.

The post Vége a reklámmentes YouTube-ozásnak first appeared on 24.hu.