:

Lezárult a milliárdosok üzlete, Tiborcz kivásárolta az alapítót a cégéből

Az alapító Wáberer György érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő kiszállt a Waberer’s International logisztikai cégből. Részvénycsomagját Tiborcz István vette meg, akinek szavazati aránya 52,01 százalékra nőtt a cégben.

2023. május 11-én a Merkport Zrt. megszerezte a High Yield Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló 4 048 476 darab, Waberer’s részvényt, számolt be a Waberer’s a Budapesti Értéktőzsde oldalán. Ezzel a Tiborcz István érdekeltségébe (a BDPST csoporthoz) tartozó cég 22,88 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a magyar milliárdos érdekeltségében.

A tranzakcióval a Merkport Zrt. közvetlen szavazati joga 26,76 százalékról 49,64 százalékra emelkedett.

A cég arról is hírt adott, hogy mivel a Merkport a Budapest Equity Zrt. közvetlen befolyása alatt áll, ehhez a céghez kerülnek a High Yield-részvények. Valamint arról is, hogy Tiborcz István szavazati joga a közvetlenül és közvetetten (a Merkporton kívül a Geraldton Investen keresztül) tulajdonolt részvények miatt 52,01 százalékra nőtt. 

A Waberer’s-ben az üzlet lezárultával két főtulajdonos marad, Tiborcz mellett Jellinek Dániel a Trevelin Holdingon keresztül, a közkézhányad pedig 19,1 százalék.

Előzmények

A felek először februárban közölték, hogy az alapító Wáberer György érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő kiszáll a Waberer’s Interantional logisztikai cégből. Részvénycsomagját az egyre nagyobb étvággyal terjeszkedő Tiborcz István cége veszi meg. Wáberer 2020 végén szállt vissza a cégbe, miután korábban sikeresen exitált onnan.

Wáberer György vagyonát tavaly 130,6 milliárd forintra becsültük, amivel 14. lett Az 50 leggazdagabb magyar listánkon.

The post Lezárult a milliárdosok üzlete, Tiborcz kivásárolta az alapítót a cégéből appeared first on Forbes.hu.