:
Breaking News

Huszonéves dollármilliárdos kezébe került az amerikai Forbes

Austin Russell három éve felkerült az amerikai magazin 30/30-as listájára és mint a legfiatalabb selfmade dollármilliárdos szerzett ismertséget. Most bevásárolt.

„Az innováció mindig is a Forbes zsigereiben volt, emiatt vagyunk az iparág élén” – kommentálta az amerikai Forbes a friss tranzakciót, amelynek keretében Austin Russell többségi, 82 százalékos részesedést vásárolt a Forbes Global Media Holdingsból az eddigi többségi tulajdonos hongkongi Integrated Whale Media Investments (IWM) konzorciumtól, és megvette a magazint 1917-ben alapító Forbes család utolsó részvényeit is. A tranzakció közel 800 millió dollárra értékelte a céget.

Ki az az Austin Russell?

A Stanfordról kiugrott Russell igazi innovátor selfmade vállalkozó. 2020-ban a Forbes 30 sikeres 30 alatti listájára került, akkor még csak 25 évesen. A legfiatalabb selfmade dollármilliárdosként (becsült vagyona 1,6 milliárd dollár) és Amerika top 50 filantrópja között is jegyzik. Tíz éve alapított cége, a Luminar Technologies elektromos járművekhez szükséges fejlesztésekkel foglalkozik, Russell a vállalat alapítója és vezérigazgatója. A közlemény szerint a Forbes megvásárlásával a célja az, hogy a kapitalizmust újraértelmezve egyszerre teremtsen pénzügyi sikereket és értéket.

Steve Forbes üdvözölte a felvásárlást, és megerősítette, hogy továbbra is részt vesz a lapkiadó működtetésében. Megerősítették, hogy a menedzsment a helyén marad, és Russell nem fog belefolyni a mindennapi vezetésbe. A magyar Forbes szerkesztőségét és kiadóját a változások nem érintik.

The post Huszonéves dollármilliárdos kezébe került az amerikai Forbes appeared first on Forbes.hu.