:
Breaking News

Török választás: ezt hozta a hétfő reggel

A legfrissebb adatok alapján úgy tűnik, Recep Tayyip Erdogan jelenlegi török elnöknek nem sikerült elég nagy előnyt szereznie ahhoz, hogy elkerülje a második fordulót a törökoszági elnökválasztásokon.

Évtizedek óta a legszorosabb választási küzdelem zajlott a hétvégén Törökországban. A hétfő korai eredmények szerint a török Legfelsőbb Választási Tanács adatai alapján 97,95 százalékos feldolgozottság mellett a jelenlegi elnök, Recep Tayyip Erdogan a szavazatok 49,34 százalékát szerezte meg, míg riválisa, Kemal Kilicdaroglu 44,99 százalékon áll. Ha egyikük sem éri el az 50 százalékot, két hét múlva új szavazást tartanak.

Erdogán Ankarában ellen ellenére szinte győzelmi beszédet mondott. Támogatóinak azt mondta, készen áll a második fordulóra, de úgy gondolja, hogy még mindig képes lehet a végső győzelemre.

„Ha a nemzet a második forduló mellett tette le a voksát, azt is tiszteletben tartjuk. De hisszük, hogy 50 százalék felett fogjuk zárni ezt a fordulót.”

Kilicdaroglu szintén elmondta beszédét, amiből kiderül, örömmel néz a 2. forduló elé, és megígérte támogatóinak, hogy a második körben feltétlenül meg fogják nyerni a választást.

A második fordulót május 28-án tartják.

The post Török választás: ezt hozta a hétfő reggel appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés