:

Riasztani fog a Gmail, ha az e-mail címünk felbukkan a sötét weben

Riasztani fog a Gmail, ha az e-mail címünk felbukkan a sötét weben

Néhány héten belül érkezik (egyelőre az amerikai felhasználóknak) az a Gmail-funkció, ami figyelmeztet, ha a sötét weben árult adatbázisokban feltűnik a felhasználó e-mail címe és jelszava – írja a HWSW. A Dark Web Report nem újdonság, egy ideje elérhető a Google One felhőszolgáltatás előfizetői számára, a Gmail integráció ugyanakkor nemcsak az USA-ban élőknek lesz elérhető, szinte biztos, hogy a világ többi régiójában is élesedni fog a riasztás.

A Dark Web Report indításakor megadható, hogy milyen személyes adatokat (pl. e-mail cím, név, születési dátum, telefonszám), majd ezt követően érkezik egy összefoglaló, hogy a Google a megadott információkat hányszor találta meg, mikor történt a szivárgás, és milyen egyéb információk kerültek veszélybe. A felhasználók ezt követően tanácsokat is kapnak, hogyan erősíthető meg a fiókok védelme, például ajánlott beállítani a kétfaktoros hitelesítést.

A legfontosabb persze az, hogy amennyiben jön a riasztás, hogy az adott felhasználónév és a jelszó felbukkant a sötét weben, akkor azonnal érdemes megváltoztatni a használt kódot.

The post Riasztani fog a Gmail, ha az e-mail címünk felbukkan a sötét weben first appeared on 24.hu.