:

Ez kemény lesz: elégedetlen az új főnök, 11 ezer embert rúg ki az óriáscég

Megállt a profitnövekedés, a következő három évben 11 ezer főt rúg ki a Vodafone. A bejelentés után zuhanni kezdtek a részvényei a tőzsdén.

Változásokra van szükség a Vodafone-nál, a brit távközlési cég új vezetője, Margherita Della Valle szerint a teljesítmény „nem elég jó”. Három éven át tartó, 11 ezer főt érintő leépítésbe kezdenek.

A bejelentés hatására négy százalékot estek a londoni tőzsdén a cég részvényei – írja a CNBC.

„Versenyképességünk visszanyerése érdekében egyszerűsítjük a szervezetünket” – fogalmazott Margherita Della Valle.

Több ebből Ez kemény lesz: elégedetlen az új főnök, 11 ezer embert rúg ki az óriáscég Így áll most a forintunk

A Vodafone közölte, tavaly a német piac alulteljesített és az energiaköltségek emelkedése is negatívan érintette a vállalatot. Ennek eredményeként a március végén zárult pénzügyi évben 1,3 százalékkal csökkenhetett a távközlési cégeknél leginkább figyelt EBITDAL szerinti eredmény (14,7 milliárd euróra) – olvasható a Portfolión.

Ugyanakkor az afrikai készülékértékesítések növekedtek, aminek köszönhetően a bevétel 0,3 százalékkal emelkedett tavaly, 45,7 milliárd euróra. A menedzsment szerint a tavalyi 4,8 milliárd eurós plusz után a folyó pénzügyi évben 3,3 milliárd eurós szabad cash flow várható a menedzsment szerint.

A ma bejelentett 11 ezer fős elbocsátás a cégcsoport teljes alkalmazotti létszámának több mint 10 százalékát teszi ki, a brit távközlési cég több mint 100 ezer főt foglalkoztat világszerte.

The post Ez kemény lesz: elégedetlen az új főnök, 11 ezer embert rúg ki az óriáscég appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés