:

Alföldi Róbert: Az állam kötelessége a kultúra támogatása. Nekem pedig felszólalni az igazságtalanságok ellen

Alföldi Róbert: Az állam kötelessége a kultúra támogatása. Nekem pedig felszólalni az igazságtalanságok ellen

Megjelent a nyári Forbes Life, a címlapon Alföldi Róberttel, akivel közéletről, színházról és a jó életről is beszélgettünk. Íme, öt erős idézet az interjúból.

1. A különbözőségről

Senkitől nem lehet elvárni azt, amiben én hiszek. A másik is hiteles és jó, csak mást ad hozzá a világunkhoz.

2. Itthon kontra külföld

Itthon mindig meg kell szerezni a bizalmat. Mindegy, hogy addig mi mindent csináltál, amikor belekezdesz egy új munkába, nulláról kell meggyőznöd mindenkit. Külföldön fordítva van, ott elveszítheted a bizalmat.

3. Azahriah-ról

Én most nagyon felfigyeltem az iszonyúan fiatal, de pofátlanul tehetséges és képzett Azahriah nevű zenészfiúra. Elképesztően hitelesen beszél a világáról, a jelenéről, a problémáiról. Mi más dolga van egy művésznek?

Azahriah: Nem kell kiegyezni senkivel

4. Az állam feladatáról

A mindenkori államnak kötelessége támogatni a kultúrát – megjegyzem, az állampolgárok adójából, azokéból is, akik nem az adott hatalomra szavaztak.

5. Az ismert emberek felelősségéről

Ha szerencséd van, és értelmiségiként létezhetsz az országodban, és azt csinálhatod, amit szeretsz, akkor kutya kötelességed foglalkozni a környezeteddel. Ha ismert ember vagy, még nagyobb a felelősséged, mert több lehetőséged van megszólalni, sőt felszólalni az igazságtalanságok, hazugságok, méltánytalanságok ellen.

Keresd a teljes interjút a nyári Forbes Life különszámban!

Már polcokon a friss, vadiúj Forbes Life, a címlapon Alföldi Róberttel (és Rozi kutyával), belül pedig férfikörökről, ahol nem kell bocsánatot kérni ha sírsz, és arról is, mit tud a mesterséges intelligencia, amit az orvos nem.

The post Alföldi Róbert: Az állam kötelessége a kultúra támogatása. Nekem pedig felszólalni az igazságtalanságok ellen appeared first on Forbes.hu.