:
Breaking News

Országbérletet vettél? Lehet, hogy nem kellett volna

Hiába az országbérlet, az május közepétől nem használható a balatoni IC-ken. Sokan befürödtek már vele az elmúlt napokban.

Az országbérletek bevezetésének első napjaiban még minden jól ment, aztán a nyári előszezon zsúfoltsága miatt május 15-től helyjegyes lett a balatoni InterCity vonat, a feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet.

Ez nem jó hír a Balaton környékén ingázóknak, de ők több Siófok és Keszthely között közlekedő vonatot és a Volánbusz járatait is használhatják a munkába vagy iskolába járáshoz.

A Telex érdeklődött a változásokról a MÁV-nál. Azt a választ kapták, hogy a május 15-től kezdődő előszezoni menetrendben a kétóránként induló Balaton IC-n kötelező a helyjegy váltása az expresszvonati és az InterCity vonatrészbe is. A vonat már nem felármentes, ahogy a korábbi években sem volt az. A feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet.

Több ebből Így változik már júliustól az ápolók bére Brutális összegre lesz szüksége Ukrajnának az újjáépüléshez

A lap a Balaton környékéről ingázó egyik olvasója esete miatt vette fel a kapcsolatot a vasúttal.  Az illető országbérlete néhány napig működött, majd a vonaton kellett szembesülnie azzal, hogy már nem érvényes a bérlete. Büntetése: teljes menetjegy és pótdíj váltása. 

Május 15-től tehát Budapest és Keszthely között közvetlenül valóban nem lehet az országbérlettel utazni. Ez azonban csak azokat az utasokat érinti, akik Budapestről utaznának Keszthelyig, vagy fordítva, hiszen az új bérletekkel Siófoktól Keszthelyig számos vonat igénybe vehető, ráadásul a Volánbusz naponta több alkalommal indít közvetlen járatokat Budapest–Keszthely–Budapest között, amelyekre az országbérlet érvényes – közölte a MÁV.

Civil szakmai szervezetek szerint bár a vármegye- és országbérlet bevezetésében az irány jó, de az elképzelésnek több buktatója van, és az átgondolatlan lépés sok kárt okozhat.

The post Országbérletet vettél? Lehet, hogy nem kellett volna appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés