:
Breaking News

Európai Bizottság: nem szóltunk bele az ukrán-magyar konfliktusba

Európai Bizottság: nem szóltunk bele az ukrán-magyar konfliktusba

Az Index, Origo, Magyar Nemzet és az MTI is hamisan állította Ursula Von der Leyen közbenjárását az Európai Bizottság magyarországi képviselete szerint.

Cáfolta azt a híresztelést Ursula Von der Leyen elnök és az Európai Bizottság magyarországi képviselete, miszerint az EB elnöke azt javasolta volna az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság-vezetéket Magyarország felé. A Bizottság a Telex kérdésére elmondta:

Von der Leyen elnök soha nem volt kapcsolatban a cikkekben említett vezérigazgatóval, és soha senkinek nem javasolt semmliyen lépést a Barátság kőolajvezetékkel kapcsolatban.

A híresztelés szerda délelőtt jelent meg a kormánypárti Indexen, majd futott körbe több, szintén kormánypárti média oldalán is: köztük az Origo, a Magyar Nemzet, majd az állam által irányított közmédiához tartozó nemzeti hírügynökség, az MTI is hírül adta Von der Leyen állítólagos javaslatát. (A hírt Molt és a Ukrtransnaftát érintő részt kiemelve a Forbes is szemlézte.)

Beszéljünk az állampapírokról: így jutsz 21% hozamhoz kockázatmentesen

Az állítást Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoport vezetője is hangoztatta, a Bizottság elnökét pedig arra kérte: tisztázza, hogy valóban ő kérte-e a kőolajszállítás leállításáát a Magyarországgal szembeni politikai nyomásgyakorlás érdekében.

Úgy tűnik a kormányzati propagandagépezet még jobban kiélezi az amúgy is mélyen lévő magyar-ukrán viszonyt.

The post Európai Bizottság: nem szóltunk bele az ukrán-magyar konfliktusba appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés