:
Breaking News

Kispórolt alapanyag, balesetveszélyes körülmények – nem elégedett a MÁV Mészárosék munkájával

Kifogásolt minőségben készül a Mészáros-féle vasúti beruházás.

Kihagyták a vasat a vasbetonból, balesetveszélyes körülményeket és veszélyes hulladékokat hagytak az építkezések után az R-Kord Kft. által végzett vasúti fejlesztés során, írja a Szabad Európa több forrásra hivatkozva.

A birtokukba jutott levél szerint már a MÁV és az Építési és Közlekedési Minisztérium is sorolja a műszaki és minőségi kifogásokat.

Az ÉKM felhívta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget, hogy vizsgálatot kezdeményezzen és a hiányosságokat pótolja valamint javítsa. A MÁV 19 pontban foglalta össze az észrevételeit a Mezőzombor-Miskolc, Miskolc-Füzesabony és Hatvan-Füzesabony pályaszakaszaira vonatkozóan.

Több ebből Kispórolt alapanyag, balesetveszélyes körülmények – nem elégedett a MÁV Mészárosék munkájával Megszólalt a Mol a horvát megállapodásról: „Nem volt más választásunk”

A Szabad Európához eljutott levélben a társaság a

technológiai utasítások be nem tartását, a kivitelezési tervek hiányát vagy ezektől való eltérését, illetve a szintén több esetben hiányos dokumentációt panaszolja.

Az R-Kord Kft. konzorciumban nyerte el az 58,8 milliárd forintos közbeszerzést még 2018-ban, majd az Építési Minisztériumtól kért plusz 17 milliárd forintot elszálló költségekre hivatkozva.

The post Kispórolt alapanyag, balesetveszélyes körülmények – nem elégedett a MÁV Mészárosék munkájával appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés