:

Mennyi az annyi? Egy fontos kérdés miatt vizsgálják az egyik legnagyobb jegyirodát

Rejtett költségekkel befolyásolhatták a fogyasztókat.

Vizsgálatot indít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a CTS Eventim Hungary Kft. ellen, írják sajtóközleményükben. A nemzeti versenyhatóság szerint a német Eventim csoport hazai tagja valószínűleg megtéveszti a fogyasztókat az online árusítás során.

Az oldal ugyanis a kezelési, szállítási költségeket csak akkor tünteti fel, ha már a jegyek a kosárba kerültek és be is regisztráltunk a portálra.

A GVH szerint ezek a költségek a vásárlói döntések szempontjából lényeges információnak minősülnek, amit az Eventim „elhallgat” a fogyasztók elől. A csak a fizetési folyamat végén előbukkanó, rejtett költségek az úgynevezett sötét mintázatok közé sorolhatóak: ezek azok a módszerek, amelyek észrevétlenül torzítják a fogyasztók döntéseit.

Több ebből Mi történt? Megint nagyot zuhant a forint, pedig a hét elején még jól tartotta magát Kispórolt alapanyag, balesetveszélyes körülmények – nem elégedett a MÁV Mészárosék munkájával

A rejtett költségek esetén például a fogyasztó a váratlan többletdíj(ak) felbukkanásakor már értékes időt és energiát fordított a vásárlási folyamatra, így hajlamosabb a magasabb végösszeg ellenére is megvenni a terméket. 

A vizsgálat még nem jeleti azt, hogy az Eventim valóban jogsértő módon befolyásolta a fogyasztói döntéseket, a döntés vélhetően a következő három hónapban születik meg.

The post Mennyi az annyi? Egy fontos kérdés miatt vizsgálják az egyik legnagyobb jegyirodát appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés