:

Uniós források: a pénzcsapok zárva, a rendszer leállt

Leghamarabb jövőre jöhetnek a források a Magyarok a Piacon Klub elnöke szerint.

Hiába jár Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter heti rendszerességgel tárgyalni Brüsszelbe, teljesen leállt a magyar fejlesztési intézményrendszer – idézi a Világgazdaság Essősy Zsombort, a Magyarok a Piacon Klub elnökét.

A Széchenyi-terv Plusz információs portálon már hónapok óta nem jelennek meg új pályázati felhívások.

Ennek ellenére 2022 végén még javában zajlott a pályázatok publikálása, volt olyan hét, amikor több mint négyszáz nyertest hirdettek ki. Esőssy szerint a Ginop-fejlesztések kiírása is leghamarabb szeptember-októberben indulhat, így a vállalatok leghamarabb év végéig, jövő év elejéig pályázhatnak – pénzhez legkorábban 2024 tavaszán jutnak.

Több ebből Óriási siker: Joe Bidennel működik együtt a magyar rákkutató cég Uniós források: a pénzcsapok zárva, a rendszer leállt

Az elnök szerint benne van az is a pakliban, hogy 3-5 százalékát el is bukjuk az uniós forrásoknak a gyermekvédelmi törvény miatt. A Bizottság a tavalyi megegyezés óta újabb és újabb feltételeket állít, nagy kérdés, hogy a hetekben kihirdetett igazságügyi reformcsomag mennyiben győzi meg a brüsszeli testületet.

The post Uniós források: a pénzcsapok zárva, a rendszer leállt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés