:

Rengeteg külföldi munkavállaló jöhet hozzánk

Rengeteg külföldi munkavállaló jöhet hozzánk

A munkaerőhiány enyhítése mellett a már meglévő munkahelyek megőrzése is cél, érvel a kormányzat.

Célegyenesben van a külföldi munkavállalók beáramlását szabályozó törvényjavaslat, írja a Portfolio. A kormányzat érvelése szerint ezzel az intézkedéssel is a magyarok munkahelyeit akarják megvédeni, mert ha nincs elég munkavállaló az országban, akkor a gyárak nem fognak bővíteni.

Magyarország 500 ezer új munkavállalót szeretne bevonni a munkaerőpiacra a következő években. Itthonról viszont már nem lehet több embert bevonni, ezért lesz szükség nagy számú külföldi munkavállalóra.

„Dolgozni jönnek, nem balhézni” – így védenek magyar munkahelyeket a hozzánk jövő ázsiaiak

„Dacára a gazdaságot érő sokkoknak, a magyar munkapiac meglehetősen stabilnak mutatkozik. Válságok sora követi egymást, ennek ellenére az alacsonynak számító munkanélküliségi rátánk alig változott érdemben az elmúlt években. A hazai gazdaság tehát – részben a demográfia alakulásának köszönhetően – alapvetően munkaerőhiányos” – mondta a Portfolionak Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető közgazdásza.

A külföldi dolgozók beáramlását szeretné szabályozottabbá, egyszerűbbé tenni a kormány az elmúlt időszakban bevezetett és készülő, új rendelkezésekkel.

Több ebből Tudtad, hogy két év, és megszűnik a munkahelyed? Döbbenetes felmondási hullám jöhet idén, a dolgozók egyharmada hagyná ott a munkahelyét Kirúghatnak, ha káromkodsz a munkahelyeden?

The post Rengeteg külföldi munkavállaló jöhet hozzánk appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés