:

A nap híre: véget ért A Nagy Pilóta Keksz Ínség

Péntektől újra szállít a gyártó Pilóta kekszet a boltokba, a gyártás április végén indult újra.

A Mondelēz Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult az ikonikus kekszmárka, a klasszikus Pilóta keksz gyártása. A boltokba történő kiszállítás pénteken, május 19-én megkezdődött, és a gyártó ígérete szerint

a lehető legrövidebb időn belül országszerte mindenhol újra elérhető lesz.

Készlethiány, alapanyaghiány, csomagolóanyag-hiány: tavaly októberben a Forbes.hu-n is beszámoltunk a szomorú helyzetről, melynek megoldására egészen idáig kellett várni.

Egy kis Pilóta-történelem

A Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a MALÉV számára készült. A szendvicskeksz a magyarok egyik legkedveltebb édessége, mind a mai napig nagyon népszerű a fogyasztók körében. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darab kelt el belőle.A Pilóta kekszet kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották. A kekszgyártás, így a Pilótáé is immár 27 éve a multinacionális Mondelēz székesfehérvári gyárában történik. A linzer gyártósoron készülő Pilóta szendvicskeksz mellett ebben az üzemben készül a Győri édes, a Pilóta vaníliás karika, valamint a Háztartási Keksz is.Az amerikai székhelyű Mondelēz International Inc. Magyarországon is rendelkezik gyártókapacitással: a székesfehérvári Győri Keksz Kft. üzemében a népszerű helyi márkák (Győri édes, Pilóta) mellett nagy világmárkák, például a Milka, a TUC és az OREO keksz termékei is készülnek.

The post A nap híre: véget ért A Nagy Pilóta Keksz Ínség appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés