:

Vétópolitika: újabb magyar gesztus az oroszoknak

Vétópolitika: újabb magyar gesztus az oroszoknak

Orosz személyeket szankcionált volna az EU, de Magyarország az utolsó pillanatban ellenkezett.

Az orosz ellenzéki képviselő Vlagyimir Kara-Murzát 25 év börtönbüntetésre ítélték egy kirakatperben Oroszországban. Az EU nem akarta reakció nélkül hagyni a lépést, szankcionálta volna azokat, akik a képviselő bebörtönzésében szerepet játszottak. A magyar EU-nagykövet a véglegesítés előtt vétózta a lépést, egy személyt levetett volna a szankciós listáról.

De mit mond az OTP?

Az EU most tárgyalná a 11. szankciós csomagot és napirenden van egy 500 millió eurós fegyvervásárlási program is – Magyarország egyelőre mindkettőt blokkolja. A kormány az OTP „feketelistázása” miatt akadályozza a nyugati szövetségesek Moszkva ellen hozott lépéseit, illetve Ukrajna támogatását.

A bank korábban azt közölte, hogy nem kérte a magyar kormány közbeavatkozását és egyértelműen elítélik az orosz agressziót. (Az OTP egyelőre nem tudott kivonulni az orosz piacról, ahol az áruhitelezési szegmensben erős szereplő, de a teljes bankpiachoz képest nem számít fontos versenyzőnek.)

(444/EUObserver)

Témában ajánljuk:

Hogy tűnhet el 800 ezer forint hat perc alatt a Revolutról? Végigmentünk egy egyértelmű csalássorozaton, íme a tanulságok

The post Vétópolitika: újabb magyar gesztus az oroszoknak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés