:

Gattyán György beszáll a hírmédiába?

Gattyán György beszáll a hírmédiába?

Úgy tűnik, az internetes tartalomszolgáltatás új területeibe is beszállhat a milliárdos.

A Gattyán György érdekeltségébe tartozó Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevére került a frisshirek.hu internetes cím – vette észre a Media1.hu az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) által működtetett doménadatbázisban. A bejegyzés már több mint két hónapja megtörtént, de az oldal impresszuma egyelőre nem változott. A portál kiadójaként továbbra is a híroldalt alapító, az előválasztáson Márki-Zay Péter támogatottjaként induló Föőr Gábor és cége van feltüntetve.

A Legnagyobb Vállalkozás Kft. Gattyánék 2021 végén indították, elmondásuk szerint azért, mert egy digitálizációs tudásközpont létrehozása volt a céljuk. Ezzel egyidőben jelentették be, hogy Megoldás Mozgalom néven pártot alapítanak és elindulnak a 2022-es választásokon. A céget külön kezelték elvileg, de oda 106 területi képviselőnek hirdettek anno állást, miközben a választásokon is 106 választókörzet van.

A két kampány erősen összemosódott a nyilvánosságban, még ha Gattyánék szerint két külön projektről is volt szó. 2022 tavaszán aztán a kétharmadot nem, de az 1 százalékos küszöböt sikerült elérniük, így a kampányra kapott támogatást sem kellett visszafizetniük az államkasszának. A Legnagyobb Vállalkozások Kft. ügyvezetője Huszár Viktor, aki Gattyán egyik fontos befektetése, a Teqball társalapítója is, és aki átvette tőle a politikai párt elnöki tisztségét is a 2022-es kampányt követően.

Gattyánék szerint nincs ilyen terv

A Gattyán-féle Docler-csoport azt mondta a Media1-nek, hogy nincs olyan tervük, hogy megjelennének a hírpiacon. A médiaipari szaklap szerint erről több pletyka is keringett korábban a piacon.

A Frisshírek tavaly nyáron indult azzal a céllal, hogy vidéki laphálózatot építsen fel. Gattyán György a negyedik leggazdagabb magyar, becsült vagyona 357 milliárd forint.

The post Gattyán György beszáll a hírmédiába? appeared first on Forbes.hu.