:

Több millió fiókot törölhet a Google

Több millió fiókot törölhet a Google

A Google frissítette a privát fiókokra vonatkozó irányelveit, amelyből kiderül, hogy két év inaktivitás után törlik a fiókokat – írja a Bleeping Computer.

A tájékoztatás szerint ez magában foglalja az óriáscég szolgáltatásaiban tárolt összes adatot, így a Gmailben, a Dokumentumokban, a Drive-on, a Meeten, a Naptárban, a Google Fotókban és a YouTube-on tárolt adataink is elveszhetnek. Az új irányelv természetesen csak a privát fiókokra vonatkozik, így a szervezetek, például az iskolák és a vállalkozások Google-fiókjaira nem.

A vállalat szerint a döntés hátterében a biztonság növelése áll, mivel az inaktív fiókokat gyakran használják támadják meg a rosszindulatú szereplők – jellemzően a régi és gyenge jelszavak, valamint a további biztonsági intézkedések hiánya miatt.

Az új irányelv azonnal hatályba is lépett, az inaktív fiókokat pedig 2023 decemberében kezdik el fokozatosan törölni. Ha valaki a biztonság kedvéért mégis szeretné megtartani ritkán használt fiókját is, a Google azt ajánlja, tegye meg ezen lépések valamelyikét:

E-mail olvasása vagy küldése, Google Drive használata, YouTube-videó megtekintése, Alkalmazás letöltése a Google Play Áruházból, A Google kereső használata, Bejelentkezés egy alkalmazásba a Google-fiók segítségével.

The post Több millió fiókot törölhet a Google first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés