:

Tartja magát a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a szerda esti jegyzésekhez képest csütörtökön reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon, de az euróval szemben csak árnyalatnyit ment feljebb az árfolyam.

Az euró árfolyama fél hétkor 372,80 forintra emelkedett a szerda esti 372,72 forintról. A svájci frank jegyzése 382,43 forintról 383,08 forintra nőtt, a dollár pedig 346,41 forintról 347,18 forintra drágult. Az euró az esti 1,0757 dollárról 1,0739 dollárra gyengült, írta az MTI.

A hét kérdése az volt, hogy kedden, az MNB-döntések után merre megy az árfolyam. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 bázisponttal csökkentette az egynapos betéti tender kamatszintjét (effektív kamat), illetve az egynapos fedezett hitel kamatát (az alapkamat szintje maradt 13%). Ez így is a kamatcsökkentési ciklus nyitányának felelt meg, de egyelőre csak óvatosan vágott bele a jegybank.

Ennek ellenére nem szakadt be az árfolyam, sőt, a kedd délutáni döntés után 374 forint körül volt egy euró, azóta, ahogyan az ma reggel is látszik, tovább erősödött.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Tartja magát a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés