:

Sötét vizekre evez a régóta várt Pókember-folytatás

Sötét vizekre evez a régóta várt Pókember-folytatás

A Sony Interactive Entertainment május 25-én este tartotta a legújabb PlayStation Showcase eseményét, ahol bepillantást engedtek abba, hogy a PlayStation konzol tulajdonosok mire számíthatnak a jövőben. Az egyórás online esemény során jó pár játék tiszteletét tette (például az Alan Wake 2 és a Metal Gear Solid Delta: Sneak Eater is), de a legnagyobb érdeklődés a 2018-as Marvel’s Spider-Man folytatását övezte, aminek az eddig első játékmenet videóját a műsor legvégére tartogatta a kiadó. A nemes egyszerűséggel csak Marvel’s Spider-Man 2 címen érkező második részben visszatér Peter Parker, mint Pókember, illetve – ismét – irányítható karakter lesz Miles Morales, az ifjabb Pókember, aki az alapjáték hatalmas sikere után saját spin-offot is kapott.

Azt már az első rész óta tudható, hogy Pókember egyik legnagyobb nemezise, a képregényekben először fekete ruhaként felbukkanó szimbióta valamilyen módon része lesz a folytatásnak, és az előzetes tanúsága szerint a játékot fejlesztő Insomniac Games követi az eredeti alapanyag (és a Sam Raimi-féle harmadik Pókember-film) azon vonulatát, hogy Peter Parker valamiért „egyesül” a korábbinál is különlegesebb képességeket biztosító lénnyel. A közétett anyagok alapján az is biztosra vehető továbbá, hogy akár csak a képregényekben és az említett filmben, a szimbióta hatással lesz a főhős személyiségére – ami fel is tűnik a másik Pókembernek, Milesnak.

Innentől nem nehéz arra következtetni, hogy a történet egy pontján a két hős szembe kerül egymással, ami azt vetíti előre, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 az elődjénél sokkal sötétebb vizekre evez.

Az elméletileg idén ősszel érkező folytatásnak komoly lécet kell megugrania, hiszen az első rész a 2018-as év legjobb játéka volt, ráadásul a szimbiótával való egyesülés következményeit már feldolgozta egy korábbi Pókember-játék, méghozzá a 2008-as, kifejezetten jól sikerült Spider-Man: Web of Shadows. A fejlesztőknek így komoly elődöket kell túlszárnyalni, és ennek érdekében nemcsak az új, eddig nem látott képességeket biztosító szimbiótát vetik be, de az előzetes szerint felváltva irányíthatjuk majd a két Pókembert, feltűnik ellenségként Kraven, a vadász és a Gyík is, illetve nemcsak Peter Parker kap új képességeket, de Miles Morales is.

A fiatal hősnek lesznek új energiatámadásai, és a jelek szerint bárhová lőhet majd hálót két fal között, hogy azon közelítse meg észrevétlenül az ellenfeleket. Utóbbi képesség jó eséllyel elérhető lesz Peter számára is, illetve a látottak alapján mindkét hős megkapta a levegőben siklás „képességét”, ami a korábbinál gyorsabb közlekedést jelent majd a városban.

SIE

Ha pedig már szóba kerül a helyszín, az előzetesben látottak arra engednek következtetni, hogy amíg az első részben csak Manhattan volt szabadon bejárható, ezúttal már Brooklyn, Queens és Bronx is azon területek között lesz, amiket meglátogathatunk. Magyarán ezúttal már átkelhetünk majd a hidakon, hogy New York kevésbé felhőkarcolós területeit is bejárhassuk.

Ahogy az fentebb már említésre került, a Sony ígérete szerint a Marvel’s Spider-Man 2 továbbra is valamikor idén ősszel várható (ez a szeptember 1. és november 30. közötti időszakot jelenti), és első körben kizárólag PlayStation 5 konzolra lesz elérhető, tehát a Horizon: Forbidden West – Burning Shores kiegészítőhöz hasonlóan, PlayStation 4-re már nem lesz elérhető.

Az ugyanakkor majdnem biztosra vehető, hogy a Marvel’s Spider-Man és Marvel’s Spider-Man: Miles Morales játékokhoz hasonlóan valamikor a jövőben várható egy PC-s átirat.

Kapcsolódó TOP24 A legjobb videójátékos easter eggek Itt a húsvét, úgyhogy összeszedtük a legjobb húsvéti tojásokat (easter eggeket), amiket videójátékokban rejtettek el.

The post Sötét vizekre evez a régóta várt Pókember-folytatás first appeared on 24.hu.