:
Breaking News

Energiaitalnak nézte a férfi az üzemanyag-adalékot, nem lett jó vége

Energiaitalnak nézte a férfi az üzemanyag-adalékot, nem lett jó vége

Véletlenül oktánszám növelő adalékot ivott egy seattle-i férfi, miután energiaitalnak nézte a palackot a színes csomagolása miatt – írja az IFLScience.

Az 54 éves férfi a NOS Octane Booster elfogyasztása után egy washingtoni kórház sürgősségi osztályán kötött ki, ahol súlyos hasi görcsökről és rohamokról számolt be. Az orvosoknak sokat segített a diagnózis felállításában, hogy a férfi mellett ott volt a párja is, aki a készítmény üvegével a kezében azt mondta: „energiaitalnak nézte.”

Ami ezen felül igazán furcsa, hogy a férfiben a rohamok megjelenésééig nem is tudatosult, hogy nem ilyen íze van az energiaitaloknak. 

A versenyautókhoz használt készítmény egyébként metilciklopentadienil-mangántrikarbonilt (MMT) tartalmaz, amely állatkísérletekben tüdőmérgezést, görcsöket, valamint vese- és májmérgezést okozott. Hivatalos feljegyzések szerint ember még sosem fogyasztott ilyet.

A férfi végül nyugtatókat kapott, és intubálni is kellett, négy további roham után azonban jobban lett. A férfi végül egy napnyi zavarodottság és szédülés után haza tudott menni. Bár az eset 2020-ban történt, a kutatók szerint nagyon is rávilágít a pontos cimkézés fontosságára. A termék csomagolása ugyanis tényleg nagyon hasonlított a 2015-ös, ugyanezen márkanév alatt megjelent energiaitalhoz.

The post Energiaitalnak nézte a férfi az üzemanyag-adalékot, nem lett jó vége first appeared on 24.hu.