:

A Forbes újságírója nyerte el a Siemens médiadíját

Médiadíjat adott át a Siemens, Bagi László kollégánk nyerte az első helyezettnek járó díjat.

Május 25-én este tartották a Siemens Media Award 2023 hazai díjátadóját. A cég az elismeréssel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket jutalmazta, írja a Siemens sajtóközleménye.

A pályázatra a „Célszerű technológia” jelmondattal olyan, 2022. április 1. és 2023. április 30. között publikált médiatartalmakat vártak, amelyek megmutatják, hogyan képes a technológia hozzájárulni a fenntarthatósághoz, a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. A vállalat idén újraindított, regionális sajtópályázatát Közép- és Kelet-Európa hét országában írták ki.

Az első helyezettnek járó díjat kollégánk, Bagi László nyerte,

„A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel” című cikkéért, amely a Forbes 2022. júniusi számában jelent meg. Ő hamarosan Bécsben, egy díjátadó gálán mérkőzik meg a további hat ország nyerteseivel, hogy egyikük elnyerje a regionális győztes címet. A főnyeremény egy kétszemélyes út Ausztriába, a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

A zsűri két további díjazottként Kocsis Noémit, a „Garázsprojektből indulva lehet átütő siker a gombelem-hasznosítás piacán egy hazai szabadalom” című, a Zöld Ipar Magazin 2023. februári számában publikált cikkéért, és a Mindenségit! podcast csatornán elérhető „Dr. Rab Árpád: Mesterséges Intelligencia, ChatGPT, Automatizálás, Jövő, Ember” című epizódját választotta. A díjazottak egy-egy két személyre szóló szállodai meghívást nyertek.

Emellett különdíjat kapott további két pályázó is. Debreczeni Anna a g7.hu-n 2022. május 27-én megjelent „Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?” című írását és Myat Kornél „A robotok már a spájzban vannak?” címet viselő, a GyártásTrend Robotech 2022-es kiadványában publikált cikkét emelte ki a zsűri.

A felhívásra Magyarországon 61 pályázat érkezett 23 pályázótól, amelyeket független zsűri értékelt. A zsűri tagjai Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Szövetségének elnöke, Vass Enikő, a Siemens Media Award korábbi díjazottja és Arató Márk, a Siemens Zrt. kommunikációs vezetője voltak.

Gratulálunk, Laci!

The post A Forbes újságírója nyerte el a Siemens médiadíját appeared first on Forbes.hu.