:

Rájuk szóltak, hogy menjenek be vizsgázni, helyette Orbán Ráhel várta őket a Tiborcz-csoport gyakornoki programjával

A Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST csoport szakmai gyakornoki programjáról tartott előadást Orbán Ráhel a Corvinuson. A diákok eredetileg zárthelyit írni mentek volna be.

Az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel, a miniszterelnök elnök lánya tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen – tudta meg az rtl.hu.

A lap azt írja, a hallgatók úgy készültek, hogy vállalati és szervezeti rendezvény tantárgyból kell majd zárthelyi dolgozatot (zh-t) írniuk. A hallgatók elmondása szerint előző nap figyelmeztették is őket, hogy a vizsgán kötelezően részt kell venniük.

A zh helyett végül a BDPST csoport szakmai gyakornoki programjáról hallgattak meg egy tájékoztatást, nem mástól, mint Orbán Ráheltől, a miniszterelnök lányától

és Kecskeméti Zoltántól, a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatójától. (Orbán Ráhel a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója.) A programváltozásról a diákoknak nem szóltak.

Több ebből Tiborcz-közeli magántőkealap száll be a Meki-vezér szállodaprojektjébe Új tevékenységi kört vett fel Orbán Ráhel bababoltja

Nem tudni, ki kezdte

Az egyetem az rtl.hu megkeresésére azt írta, a BDPST csoporttól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására. Az előadásban „a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán. A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével”.

Hogy kinek az ötlete volt az előadás, nem egyértelmű,

a Corvinus szerint a cégtől jött a megkeresés, a BDPST szerint az egyetem kérte fel őket. Az időpontról az egyetem döntött.

Az rtl.hu cikke azt írja, a hallgatók sérelmezték, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. A Corvinus ezzel kapcsolatban azt írta, az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket.

Orbán Ráhel a legutóbbi Forbes-lista alapján Magyarország harmadik legbefolyásosabb nője az üzleti életben.

The post Rájuk szóltak, hogy menjenek be vizsgázni, helyette Orbán Ráhel várta őket a Tiborcz-csoport gyakornoki programjával appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés