:

Balaton 2023: tudtuk, hogy drága lesz, de még annál is drágább lesz

Van olyan szálloda, ahol a rezsi miatt idén 15 százalékkal kell többet fizetni egy szobáért.

Hússzorosára emelkedett a gáz-, és tízszeresére a villanyszámla abban a balatoni hotelben, ahol az idei szezonban 15 százalékkal drágábban lehet szobát foglalni – derül ki az RTL Híradójából.

A szálloda igazgatója azt nyilatkozta, a legtöbb szállodához hasonlóan ők is a túlélésre játszanak, tovább nem szeretnének emelni. Nemcsak a szállások, hanem a balatoni büfék és a strandok is árat emeltek a felfelé kúszó rezsiköltségek miatt.

Árat emel a badacsonytomaji strand is. A pünkösdi hétvégén még ingyenesen lehetett itt fürdeni, ettől a héttől azonban fizetnie kell a belépésért a fürdőzőknek.

A napijegy ára a tavalyi 950 forintról 1100 forintra emelkedik.

Alsóörsön ötszáz, Balatonlellén háromszáz forinttal kerül majd többe a strandbelépő.

Több ebből Balaton 2023: tudtuk, hogy drága lesz, de még annál is drágább lesz Fontos változások jönnek: kiderült, kötelező marad-e az energetikai tanúsítvány

Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke azt nyilatkozta: Balatonfenyvesen – aminek Lombár a polgármestere – csak szabadstrandok vannak, de ezeknek is emelkednek a működési költségei. A korábbi színvonal fenntartása miatt Balatonfenyvesen a parkolási díjakat emelik. A példájukat várhatóan más balatoni települések is követni fogják.

The post Balaton 2023: tudtuk, hogy drága lesz, de még annál is drágább lesz appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés