:

Mészáros Lőrinc, a harmadik leggazdagabb magyar 24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek

Mészáros Lőrinc, a harmadik leggazdagabb magyar 24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek

Időközben folyamatosan derültek ki a hiányosságok, tavaly júniusban már 70 milliós szerződést akartak aláíratni a céggel.

Állítása szerint 24 millió forinttal tartozik egy Fejér megyei villanyszerelőnek a harmadik leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV leányvállalata – derül ki az RTL Híradójából. Az esetről május elején először a Szabad Európa számolt be.

„Csokrokkal kívántak sok sikert a helyiek. Aki itt helytáll, az bárhol helytáll” – a népszerű magyar márka Hollandiában próbált szerencsét, volt mit megtanulniuk

Mi történt?

Sándorék (a vállalkozó azt kérte, a vezetéknevét ne árulják el – a szerk.) cége 2021 őszén 57 millió forintért szerződött a Zala-Elektro Kft.-vel az egykori büki Répce Hotel, mostanra már Hotel Bük elektromos felújítási munkálataira.

Nemcsak a hotel, hanem a Zala-Elektro Kft. is Mészáros Lőrinc tulajdonában áll. A hotel teljes felújításának költsége egyébként hatmilliárd forint volt,

amiből másfél milliárdnyi állami támogatás volt.

A vállalkozó azt mondta, gyorsan kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. Többször jelezték, hogy le kellene papírozni a módosításokat, annak tudatában dolgoztak, hogy minden el lesz számolva. Végül a vállalkozót nem fizették ki.

2022 januárban új szerződést kaptak majdnem 60 millió forintról, de időközben kiderültek a hiányosságok, így pár hónappal később új szerződéstervezetet kaptak, ekkor már 70 millióra rúgott a projekt.

Ezt Sándorék már nem írták alá, szerintük ugyanis nem szerepelt benne a hotel konyhájának újabb felújítása, amin már korábban dolgoztak.

Az alvállalkozó szerint összesen 90 millió forintnyi munkát végeztek el, de csak 66 millió forintot ismert el az őket szerződtető cég.

Júniusban abbahagyták a munkálatokat Sándorék. A férfi szerint a Zala-Elektro e-mailben elismerte, hogy elvégezték azokat a munkákat is, amikről nem kötöttek szerződést. A helyzetet jelenleg ügyvédeikkel próbálják megoldani.

A cég hatmilliárdos bevételt ért el

A Zala-Elektro Kft. a ZÁÉV Zrt. leányvállalata, ami szintén Mészáros Lőrincé. Az Opten céginformációs rendszer szerint bevételei és nyeresége is növekedett az elmúlt években.

2021-ben hatmilliárd forint bevétel mellett egymilliárd forint (adózás előtti) eredményt értek el.Igaz, eközben a rövid lejáratú kötelezettségeik 85, a céggel szemben fennálló követelések 151 százalékkal nőttek.

The post Mészáros Lőrinc, a harmadik leggazdagabb magyar 24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek appeared first on Forbes.hu.