:
Breaking News

Sikersztori: már Kanadában is magyar okosotthonokat építenek

Sikersztori: már Kanadában is magyar okosotthonokat építenek

Már kanadai társasházakba is telepíthető a magyar Chameleon Smarthome okosotthon-rendszere, amivel azt is szabályozni lehet, meddig tud bemenni a lakásba a csomagküldő futár.

Megállapodott a magyar Chameleon Smarthome az Uphome Canadával, és elindították a társasházakra szabott Uphome-alkalmazást.

A kanadai cég kizárólagos jogot kapott a Chameleon okosotthon-rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon

– írja a cég a Forbes.hu-nak küldött közleményben. A terjeszkedésben sokat segített, hogy 2022 őszén a cég 2 millió kanadai dollár (508 millió forint) befektetést kapott.

Februárban tőzsdére lép az okosotthon-startup – kezd beérni a piac?

Ez mit is jelent?

Az Uphome részben eddig is elérhető volt a kanadai társasházi lakók számára. Az újdonságot az Access Control beléptetőrendszer jelenti, amivel különböző jogosultsági szinteken lehet szabályozni a beléptetést a lakásokba például lakók, szolgáltatók, vagy csomagküldő futárok számára. Ezzel a funkcióval a teljes szolgáltatás elérhetővé vált, az alkalmazással pedig akár több száz lakás rendszerét is össze lehet hangolni. A társasházi beléptetőrendszert előfizetéses formában dobja piacra az Uphome.

Előzmények

A Chameleon február elején lépett a Budapesti Értéktőzsdére az XTend platformon. Akkor Szarvas Péter, a vállalkozás alapítója részletesen beszélt a Forbes.hu-nak a cég történetéről. Már akkor is megemlítette, hogy a kanadai kormány érdeke a lakásépítés felgyorsítása a nagyvárosokban, hiszen gyors ütemben növekszik a népesség. A jelentős ingatlanfejlesztések növekvő piacot jelentenek az okosotthon-rendszerek gyártói számára. A saját fejlesztésű Uphome rendszert a 2021-es dubaji világkiállításon mutatták be.

The post Sikersztori: már Kanadában is magyar okosotthonokat építenek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés