:
Breaking News

Orbán lánya komoly profitot termelt, pedig alig több mint egy éve fut a cége

Hiába ért el komoly eredményt a cég, üzlettársával nem vettek ki osztalékot a cégből.

26,5 millió forintos bevétellel zárta első üzleti évét Orbán Viktor lányának cége, szúrta ki a 24.hu. A miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára 2021 decemberében hozta létre vállalkozását Art Related Solutions Kft. néven.

Szokira-Orbán üzlettársa, egyben a cég kisebbségi tulajdonosa Tajnafői Zita Diána, aki 2020-ban a Paks II. Zrt. törzskari igazgatóságának koordinációs szakértője volt. A 24.hu szerint 2012-ben a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője volt.

Több ebből Sikersztori: már Kanadában is magyar okosotthonokat építenek Milyen válság? Húszmilliárddal többet mekiztünk tavaly itthon, mint előtte

Az adózott eredményük is szépen alakult:

13,5 millió forinttal zárták az évet, a profitráta közel 51 százalékos lett. Osztalékot nem vettek ki a cégből.

A cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, a bevételek legnagyobb része tanácsadásból származott. Eközben az Art Related kötelezettségei jelentős összegre híztak: közel 25 millió forint rövid lejáratú kötelezettséget tartanak számon,. Ennek jelentős része, több mint 18 millió forint ugyanis vevőktől kapott előlegként került kimutatásra. Ha teljesítik az előleget megalapozó szerződést, az összeg kikerül a kötelezettségek közül.

The post Orbán lánya komoly profitot termelt, pedig alig több mint egy éve fut a cége appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés