:

Jókora veszteséggel zárta az évet Orbán Ráhel hegyvidéki luxusbababoltja

73,4 millió forintos árbevétellel és 55 millió forintos veszteséggel zárta 2022-t a kormányfő lányának hegyvidéki bababoltja. A beszámoló alapján tavaly egy főt foglalkoztatott cég, 12,5 milliós bruttó fizetéssel.

73,4 millió forintos árbevételre tett szert Orbán Ráhel hegyvidéki bababoltja tavaly, derül ki a szerdán leadott cégbeszámolóból. Az Odu Store Kft.-t a kormányfő lánya 2021 nyarán alapította, ő a százszázalékos tulajdonosa. Az első, nem teljes üzleti évet minimális (233 ezer forintos) árbevétellel és -1,8 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Maga a bolt tavaly májusban nyílt meg, a forgalom nagy része tehát vélhetően május és december vége között folyt be Orbán Viktor miniszterelnök lányának üzletébe.

A veszteség 2022-ben tovább nőtt, -55,6 millió forint volt a tavalyi adózott eredmény.

Befektetett eszközök soron 50,1 millió forintot tart nyilván a cég.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az Odu Store hivatalosan mindössze egy főt foglalkoztatott tavaly, akinek összes bruttó keresete (tehát egyben a bérköltség) meglehetősen magas, 12,5 millió forint volt. (A Partnercontrol céginformációs adatbázis szerint 2023-ban már 3-an vannak bejegyezve a kft.-be.)

Több ebből Tiborcz-közeli magántőkealap száll be a Meki-vezér szállodaprojektjébe Tiborcz-közeli vállalkozó szakít nagyot a városnéző turistabuszokon

Orbán másik lánya szebben zárta az évet

A múlt héten a Corvinuson is megforduló Orbán Ráhel boltja a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpontban található. A honlapján a bolt azt írja, „egy olyan közösség létrehozására nyújtanak lehetőséget, ahol a várandóság pillanatától kezdve tudjuk végig kísérni és segíteni az anyaság örömeit”. Az üzlet azt hirdeti magáról, kiemelt figyelmet fordít a prémium minőségre és a fenntarthatóságra. Többek között funkcionális és edukatív játékokat, ruházati és kozmetikai termékeket, illetve kiegészítőket és bútorokat is árulnak, feltűnően magas áron.

Orbán Viktor másik lánya, Szokira-Orbán Sára szintén létrehozta a maga vállalkozását, a 2021-ben alapított cég tavaly 26,5 milliós árbevétellel, és ehhez képest kimagasló, 13,5 milliós profittal zárta az évet. A cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, a bevételek legnagyobb része tanácsadásból származott.

The post Jókora veszteséggel zárta az évet Orbán Ráhel hegyvidéki luxusbababoltja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés