:

Nincs még programod a hétvégére? Adunk két jó tippet

Nincs még programod a hétvégére? Adunk két jó tippet

Már csak két nap, és indul a Gourmet Fesztivál – a Forbes Legyél Jobb! Nappal közösen. Három útvonal gasztroőrülteknek, étteremkedvelőknek és azoknak, akik inkább kerülnék az ujjeltartást.

Több ebből Nincs még programod a hétvégére? Adunk két jó tippet Annyi profitot termelt tavaly a Tiborcz-féle BDPST, mint előtte hat év alatt

Streed- és komfortfood, ha csak harapnál valamit

Ha nem ismered a Gourmet Fesztivált, talán az első dolog, amit gondolhatsz róla, hogy ez bizony nem neked való. Te kiadósat és finomat akarsz enni, nem ujjeltartva megszakérteni a mislencsillagosok összekoszolt („Ezt nálunk elmosogatják!”) tányérjait a pufidzsekis-Gucci táskás kisvállalkozók között. Ezzel már önmagában sokat lehetne vitatkozni, hiszen a legnagyobb előnye a fesztiválnak, hogy olcsóbban kóstolhatod meg a szakma krémjének kreálmányait.

Forbes Legyél Jobb! Nap és Gourmet Fesztivál

Egy nap, amikor a kirakatba tesszük a tévedéseinket és végre beszélünk a zsákutcákról és elhibázott döntésekről is. Olyan kiváló alkotók és üzletemberek mesélnek legnagyobb bukásaikról, akiket ma már mindenki sikereikről ismer, de nem volt ez mindig így.

Pénteken „Hiba = Lehetőség” jelszóval rendezzük meg a Forbes Legyél Jobb! Napot. A Millenáris G Épületében két színpadon foglalkozunk a megragadható lehetőségekkel és mentális betegségekkel. Színpadon lesz Csernus Imre pszichiáter, Blaskó Nikolett ACG-alapító, Oszkó Péter, az OXO Holdings alapító-vezérigazgatója, Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, D. Tóth Kriszta, Csobot Adél és még sokan mások.

A megvásárolt jegyek mellé a Gourmet Fesztiválra ingyenes a belépés – inspirálódj és egyél egy jót!

De ha mégis maradnál a komfortzónán belül, bőven találsz jó, finom – és minden bizonnyal kiadós – lehetőségeket is a hétvége alatt.

Valójában nem étterem az első választás – de épp ezért érdemes meglátogatni a HúsSzabóság standját, ha egyszerűt, de nagyszerűt keresünk. A Hegyvidék, GoBuda és Rózsakert bevásárlóközpontjaiban található prémium hentesbolttal már régóta szemezgetek. Most végre úgy próbálhatom ki, hogy nem kell félnem: nem rontom el otthon a steaket. Grillkolbászt és kacsa terint lehet még kapni.Kint lesz a Digó is, a nápolyi pizzák szerelmeseinek nagy örömére. Az egyszerű margherita mellé többek között burratás-coppás (hagyományos olasz sertésfelvágott), valamint szarvasgombás szeletek is érkeznek. Az igazi rántott mennyországot is megízlelhetjük a Buja Disznó(k) kínálatával. Bíró Lajos legendás rántotthúsozója ráadásul japán tematikával érkezik: kilóra megvettek előre a tonkatsu ramen, japán bolognai, katsu sando hármassal.

Étteremkörút, ha új kedvenc helyet keresel

Ha többször jársz étterembe, de azért annyira mégsem kenyered a keményvonalas fine dining, egy hosszúhétvége alatt kipróbálhatod a legjobb helyek színe-javát: bőven akad a Gourmet-n az idei toplistás éttermek közül. Így akár új kedvenc helyre is bukkanhatsz anélkül, hogy egyenként, egy-egy estét (és sok pénzt) rááldozva látogasd végig őket, míg találsz valami olyat, ami a te stílusod. Ráadásul Budapest és vidéki nagyvárosok egy helyen találkoznak, úgyhogy még a benzinköltséget is megspórolhatod. Soroljam még?

Tavaly az Anyukám mondta hozta a legjobb ár-érték arányt, idén talán a Kistücsök lesz a nyertes. Fotó: Knittel Martin / Forbes A Baalbek Libanoni Étterem szinte mindig tele van, amikor elsétálok mellette a rakparton. Ez már önmagában bizalomgerjesztő látvány – az étvágyat meg a grill válogatásuk (bárány vagy csirke) indítja be. A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetését mutató Clarisse ugyan most nem lesz, de a tarcali Bobajkát demózhatjuk a Botaniq koktélkínálata mellett. (Az éttermeknek otthont adó Botaniq és Andrássy Kúria is a Tiborcz-féle BDPST Grouphoz tartozik.) Megnézzük, dobbantanak-e akkorát a hortobágyi palacsintával, mint tavaly a nagytestvér.A Michelin Bib Gourmanddal dícsért balatonszemesi Kistücsök szinte kihagyhatatlan. Esélyes, hogy a mangalicás gőz batyuval kínált zöldborsó főzelékük lesz az idei „legjobb ár-érték arány” kategória nyertese. (Tavaly a már szintén Bib Gourmand-ajánlással rendelkező Anyukám mondta tűnt ki ezzel a tömegből, de idén sajnos ők nem vesznek részt a fesztiválon.)A Michelin-ajánlott Morzsa modern bisztrókonyháját már régóta ki akarjuk próbálni, és fesztiválnak köszönhetően a gulyáshúsért végre nem kell Pécsig kocsikázni.

All Stars-útvonal, ha gourmet gasztroőrült vagy

Tavaly hasonló gasztrotúrával indult útjának a Martin Deluxe – idén folytatjuk! A Gourmet után, hétfőn érkezik a kendőzetlen vélemény-összefoglaló.

Ha már hónapokkal előre frissítgeted a Gourmet Fesztivál idei kiállítóinak a listáját, valószínűleg nem kell hosszabb mondatokban ecsetelni, miért pirosbetűs ünnep május vége gasztroőrülteknek és Martin Deluxe-nak. A Gourmet legnagyobb előnye, ahogy fentebb is írtuk, hogy pár ezer forintos beugrókkal végigkóstolhatjuk a magyar gasztro szcéna krémjét.

Ahhoz, hogy Michelin-csillagos ételekért ilyen keveset fizessünk, a Millenárison kívül szingapúri streetfoodosokhoz vagy tokiói ramenezőkhöz kéne utaznunk.

A Millenárison idén is felsorakoznak a toplisták élén található éttermek:

Kint lesz a Michelin-csillagos és a Dining Guide által az Év Innovatív Éttermének kikiáltott 42 Restaurant (rántott csirke-bao és csabai kolbász lesz a menü füstön sült salátával).Természetesen vigyázba áll a Costes-csoport is. Rácz Jenő zsíroskenyér-geg helyett fiatal kacsamellet kínál a Rumourral, a Costes tejesbárányt, az Izakaya pedig három ceviche-t. Amire itt most igazán figyelni érdemes, az a Costes Downtown: a csillagát elvesztő éttermen és séfjén, Molnár Márkon van egy bizonyítási kényszer, hogy visszanyerhesse az elismerést. Vad hekkel és érlelt magyar galambbal mutatja meg a csapata, hogy még mindig érdemes a kitüntetésre.Budapest 150. évfordulójával egy időben, kifejezetten erős történetmeséléssel kalauzol végig a város képzeletbeli „állomásain” az Onyx Alkotói Közössége. A Műhely, az Onyx előszobája az édesburgonya-rajongók mellett (a Napfény fogás sáfrányos-zsályás édesburgonyát takar) a fenntartható életmód követőinek is tartogat meglepetéseket.Már csak a tematikáért (idén az Új generáció a címszó) érdemes ellátogatni a MÁK standjához: a Michelin által az év fiatal séftehetségének kikiáltott Mizsei János és csapata a tavaly nagy sikert arató máklángossal és töltött mangalica dagadóval várja a látogatókat.Szintén tematikába, valamint az All Stars összeállításba passzoló választás a Borkonyha-Textúra párosa, amiket most Béres Anett head pastry chef képvisel, vagy a Laurel, ahol Mede Ádám séf a fiatal-szabad-vad filozófia triumvirátusát követi.

The post Nincs még programod a hétvégére? Adunk két jó tippet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés