:

Vége: egy mobilszolgáltató búcsúzik a magyar piactól. Mi lesz az ügyfelekkel?

Május 31-én, hazai indulása után csupán négy évvel búcsút intett az ügyfeleknek a Digi Mobil. Van teendője az ügyfeleknek.

Tegnapi véget ért Digi Távközlési Kft. saját infrastruktúrájával létrejövő mobilszolgáltatása, aminek a hálózati üzemeltetését mától átveszi a január vége óta a Digivel egy cégcsoportba – a NER-közeli 4iG-be – tartozó Vodafone Magyarország – írja a hwsw.hu. A romániai tulajdonosok kezében lévő szolgáltató 2019-ben indult el a hazai piacon.

A Digi Mobil indulása az erősen megosztó üzleti stratégiája miatt volt érdekes. Például az első, tesztcéllal létrejött Digi Mobil-tarifákat nulla forintos havidíjért kínálták. Ez akkor 50 GB adatforgalmat és hálózaton belül ingyenes hívás- és SMS-forgalmat jelentett – írja a lap. A korábbi, romániai példa alapján arra lehetett számítani, hogy a vállalat előfizetései árletörő hatást generálhat a hazai mobilpiacon.

2021 márciusában állapodott meg a korábbi tulaj, az RCS&RDS a 4iG Nyrt.-vel, hogy eladja a Digi Távközlési Kft.-t és annak leányvállalatait a magyar félnek. A Digi Mobil hálózatát a működésracionalizálási folyamat részeként kapcsolták le tegnap.

A mintegy 200 ezer ügyfél mától a Vodafone infrastruktúráját fogja használni az év végéig, amikor a jelenlegi tarifájuk is megszűnik majd.

Több ebből 800 milliárdos adóssághegy, 10 számjegyű veszteség: ezek a NER-közeli 4iG számai a Vodafone felvásárlása után Ha nem a járadékvadász pozíció a cél, akkor a politikai szerep nem ördögtől való egy családi cégnél – Iglódi Csaba kalandregényt írt a Dreherekről

Mi lesz az ügyfelekkel?

A Digi Magyarország sajtóközleményben gyűjtötte össze, mire kell odafigyelnie az ügyfeleiknek. Azt írják, a meglévő Digi Mobil ügyfelek továbbra is változatlan díjjal használhatják előfizetéseiket. A változás a forgalmi díjakat nem érinti. Az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl a Digi 2023 végéig garantálja a 4 forint/perc árat a meglévő ügyfelek normál díjas beszélgetéseihez.

A változás nem érinti a roaming feltételeket.Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Ugyan a legtöbb telefontípusnál az új hálózatra csatlakozás automatikus, egyes esetekben azonban manuális hálózatválasztásra lehet szükség. A mobilinternet használatához szükséges az adatroaming opció bekapcsolása is. Ez – a készülékek figyelmeztetésével ellentétben – belföldi hálózatokon nem jár a csomagdíjon felüli költségekkel a felhasználóknak.

The post Vége: egy mobilszolgáltató búcsúzik a magyar piactól. Mi lesz az ügyfelekkel? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés