:
Breaking News

Ki érzi jól magát a bőrében? Színpadi show-t csinált Csernus Imre

Ki érzi jól magát a bőrében? Színpadi show-t csinált Csernus Imre

Csernus Imre pszichiáterrel kezdődött a Forbes Legyél jobb! Napja, amelynek a témája a hibákban rejlő lehetőségek. Csernus nem is ment fel a színpadra, hanem a közönség soraiból kezdte megszólítani a közönség tagjait és végig fenn is tartotta az interakciókat.

„Kezdjük akkor egy laza próbatétellel, imádom a megmérettetéseket. Aki úgy érzi, hogy jól érzi magát a bőrében, tőlük kérnék egy kéz felemelést” – ezzel a kéréssel fordult Csernus Imre pszichiáter a közönség tagjaihoz. Majd azt is megkérdezte, hogy és közülük ki osztaná meg az érzéseit a színpadon is – erre egyből eltűntek a kezek.

„Könnyen, gyorsan felemeljük a kezünket, de ha jön a megmérettetés, hogy erről színpadon beszélni a Csernussal, az durva, azt inkább nem” – mondta és elkezdett a nézők sorai között mászkálni, megszólítani embereket.

Párkapcsolatról fogunk beszélgetni.”

Majdnem tökéletes – mondta egy megszólított nő a kapcsolatáról. És mi hiányzik belőle?Azt nem tudom megmondani.Nem tudom, vagy nem merem?Jó kérdés.Jó bizony. + 24 kép a galériában + 24 kép a galériában Csernus Imre | Forbes Legyél jobb! Nap | 2023. nyár (27 kép)

Arról, hogy tartanak tőle

„Az újságírók általában tartanak tőlem, mert azt gondolják, hogy elkezdek elemezni. Nagyon sok emberrel találkozom, és megtanultam, hogy azt a képességet, amivel rendelkezem, csak akkor használom, ha megkérnek rá.”

A racionalitásról

„Racionalitással sok mindent el lehet érni, pénzt, vagyont, egyebet, de boldogságot nem.”

A gyávaságról

„Ha nem vallom be magamnak, hogy rajtam múlik a gyávaságom, akkor nem lehetek kerek egész.” Szerinte akik ezt már kimondták maguknak, tudják, hogy hogyan legyenek bátrak.

A felnőttség látszata

„Akik csak felnőttnek látszanak, tele vannak görcsökkel, a másikra mutogatnak. És megfigyeltem, hogy van náluk egy olyan mozgás, mint a majomnál. Lendül, megfogja a következő ágat, de az előzőt még nem engedte el. Érzékelik, hogy a jelenlegi kapcsolatuk nem jó, elkezdenek ismerkedni… jajj szerelmesek leszek, és akkor zárják le az előzőt.”

Hallgatni a megérzésekre

„Felelősséget vállalok a döntéseimért, a gondolataimért – hangosan kimondva. Majd jönnek a tettek. És utána jön három fontos dolog, amivel a magyar emberek gondban vannak:

az érzések kimondása (örömteli és fájdalmas is), tulajdonságok, megérzések.

„A megérzésekre való hallgatás – a vékony jég azok számára, akik az életet agyból közelítik meg. Tudatosan ugrok az ismeretlenbe… utána lehet örömteli vagy fájdalmas, ami jön. De mégis megteszem, mert ez nekem nagyon fontos. Ezt nagyon kevesen tesszük meg.”

Megfelelés

„Sokunkban ott van a megfelelés a környezetnek. Ha kimondanánk a frankót, akkor úristen mi lenne velünk. Nem mondjuk el a frankót a főnökünknek, a feleségünknek, szüleinknek. stb.”

Változtatni

„Ezeken változtatni, nagyon súlyos és komoly munkával lehetséges. Kimondani azt, hogy a magam életéért és érzéseiért én vagyok a felelős, ez nagyon combos mondat.”

Alárendelődés

Csernus aztán a színpadra hívott valakit a közönség tagjaiból, aki mások segítésére koncentrál, és nem magát helyezi előtérbe. „Nekem a nagy problémám, hogy nem számítok” – mondta a nő a közönség soraiból. Csernus erre azt mondta, hogy ha a társának van ideje, kedve beszélgetni, akkor mondja el neki, hogy sokszor másodhegedűsnek érzi magát a kapcsolatban, és rájött, hogy ezért ő maga a felelős. „Én dobom fel a labdát. De úgy döntöttem, hogy ezentúl nem fogom. És ha fél év múlva nem érzem, hogy társak lennénk, akkor beadom a válókeresetet.” Ez nem ultimátum, hanem ajánlat, mondta Csernus.

Keret, ami mindenkire vonatkozik

„Mi az a keret, ami mindannyiónkra vonatkozik? Az idő múlása. Nem tudjuk, hogy mennyi van hátra. Nem  mindegy, hogy mielőtt meghalunk, azt érezzük-e, hogy mertünk szívvel, szenvedéllyel élni.”

The post Ki érzi jól magát a bőrében? Színpadi show-t csinált Csernus Imre appeared first on Forbes.hu.