:

Beperli a Főváros az államot, amiért több pénzt von el, mint amennyi támogatást ad

Áprilisban jelentették be, ma benyújtja a Főváros keresetet a Magyar Államkincstár ellen a szolidaritási hozzájárulás ügyében. Álláspontjuk szerint 25 milliárd forinttal többet vonnak el, mint lehetne.

A Fővárosi Önkormányzat ma benyújtja keresetét a közigazgatási bíróságon a Magyar Államkincstár ellen a jogellenesnek ítélt szolidaritási hozzájárulás ügyében. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be keddi sajtótájékoztatóján, számolt be a Telex.

Az évek óta folyamatosan növekedő szolidaritási adó aránytalanul sújtja a fővárosi önkormányzatot, ami nemcsak erkölcstelen, de törvénytelen is, közölte Karácsony. A főváros jogi álláspontja szerint a szolidaritási adó mértéke 25 milliárd forinttal több, mint amire a törvény lehetőséget ad. Még áprilisban jelentették be, hogy perre mennek az állammal,

Őszinte meggyőződésünk, hogy ez egy megnyerhető per”

– mondta akkor Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Alaptörvény-ellenes

A főpolgármester az alaptörvényre és az önkormányzati törvényre hivatkozik, és kijelentette, hogy a vitatott 25 milliárd forintot nem fizeti be az államkincstárnak Budapest. A főpolgármester elmondta azt is, hogy azonnali jogvédelmet kérnek a bíróságtól. Így a per jogerős lezárásig megtilthatják, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) vagy az államkincstár levegye a főváros számlájáról ezt a pénzt. Karácsony szerint a per annak is a tesztje, hogy mennyi maradt a magyar jogállamiságból.

The post Beperli a Főváros az államot, amiért több pénzt von el, mint amennyi támogatást ad appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés