:
Breaking News

Ezt tegye, ha nem akar kétévente új telefont venni

Ezt tegye, ha nem akar kétévente új telefont venni

Minden évben több tucat új okostelefon kerül az áruházak polcaira, amelyekről a gyártók azt állítják, hogy jobbak, gyorsabbak és fejlettebbek, mint elődjeik. Nem érdemes azonban ilyenkor egyből új okostelefonért rohanni, néhány egyszerű trükkel sokat tehetünk azért, hogy mobilunk sokáig kitartson – írja a Slashgear.

Ennek egyik legfontosabb része, hogy telepítsük az Android-frissítéseket. Ezek ugyanis olyan biztonsági- és hibajavításokat tartalmaznak, amelyek biztosítják a készülék zökkenőmentes működését. Amennyiben a telefonján nem a legújabb frissítés fut, előfordulhat, hogy olyan problémákat tapasztal, amelyeket az újabb frissítések orvosolnak.

Gyakori probléma emellett, hogy kevés hely áll a rendszer rendelkezésére, így lassulhat a sebesség, és csökkenhet a felhasználói élmény.

Ezt elkerülendő érdemes bővíthető tárhelyű, vagy alapvetően nagy memóriával bíró készüléket kinézni. Továbbá a fájlok rendszeres szelektálása is segíthet a működőképesség fenntartásában. Akkor sincs félnivaló, ha régebbi telefonja van, amelynek kisebb a tárhelye, és nem akar több ezer forintot költeni SD-kártyára.

Az Android ugyanis olyan újításon dolgozik, amelynek célja, hogy anélkül szabadítson fel tárhelyet, hogy teljesen eltávolítaná az egyes alkalmazásokat az eszközökről. A Google szerint a hamarosan bevezetésre kerülő opció akár 60 százalékkal is csökkentheti a ritkán használt appok által elfoglalt tárhelyet.

A készülék felgyorsításában segítségünkre lehet egy új indítóprogram (launcher) letöltése is, ami a teljesítmény mellett a megjelenést is befolyásolhatja. Végül pedig ott van az akkumulátor kérdése. Korábbi cikkekben már jeleztük, miért nem érdemes 100 százalékra tölteni a telefont, és azt is, miért nem szabad hagyni, hogy teljesen lemerüljön.

Azonban még ha figyelünk is ezekre, a legtöbb lítium-ionos telefon akkumulátorának mindössze 400-500 töltési ciklus áll rendelkezésére. Ezt követően folyamatosan romlik a minőség. Az akkumulátor állapotát az Akku- és eszközkarbantartó menüpont alatt érheti el a Beállítások között.

The post Ezt tegye, ha nem akar kétévente új telefont venni first appeared on 24.hu.