:
Breaking News

Nem jönnek az EU-s pénzek, nagy leépítés az állami cégnél 

Nem jönnek az EU-s pénzek, nagy leépítés az állami cégnél 

Az uniós támogatások elmaradása miatt nincs elég munka a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), ezért a körülbelül 120 fővel működő cég dolgozóinak legalább a felét elküldik.

Komoly leépítést jelentettek be a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), miután továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra – tudta meg a 24.hu. A dolgozókat egy tájékoztatóra hívták be május utolsó napján, de az ott elhangzottak már nem érték őket meglepetésként, egy ideje terjedt a pletyka az elbocsátásokról. A tájékoztatón azt mondták, hogy a cégvezetés sajnálja a történteket, és próbál segíteni, hogy cégcsoporton belül találjanak helyet az elbocsátottaknak.

A DKF tavalyi tavasszal még 180 feletti dolgozói létszámmal működött, jelenleg nagyjából 120-an vannak a cégnél, de a friss bejelentés szerint a megmaradt munkavállalók legkevesebb felét kirúgják és ez két körben történik majd.

A 2021-es alapítású DMÜ a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozik, a vezérigazgatója Takács Gábor. A DKF tulajdonosi jogait a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) gyakorolja, ennek az ügyvezetője Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, aki nemrég a részben állami tulajdonba került Vodafone vezetésébe is beült.

A DKF létrehozásának célja az volt, hogy a nagyobb állami hivatalok, állami cégek költségvetési és európai uniós projektjeit innen felügyeljék, minőségbiztosítsák, néhány projektet maguk is levezényeljenek.

Az Opten nyilvántartása szerint a cégnél 127 főt foglalkoztatnak, az éves beszámolóból pedig az derül ki, hogy személyi jellegű ráfordításokra tavaly 2,55 milliárd forintot költöttek. Az ötmillió forint feletti szerződésekből pedig az, hogy a 4iG ettől a cégtől is jelentős megrendelésekhez jutott. Csak tavaly 1,1 milliárd forint értékben kötött velük mint konzorciumvezetővel vállalkozói szerződést. Jelentős megrendelés-állománnyal bír a kormányzati kampányok szervezését végző Balásy Gyula féltestvérének cége is. A Balásy Bulcsú vezette Fornax ICT Kft. 2022-ben – konzorcium vezetőjeként vagy tagjaként – körülbelül 780 millió forint megbízáshoz jutott, és már az idén is leesett nekik egy 220 milliós üzlet.

Schadl segített neki a vizsgán, most a Vodafone csúcsvezetésébe ültették be

Miután a Magyarországnak járó uniós támogatásokat befagyasztották, minőségbiztosítási munkát ugyan végez a DKF, és konzorciumi partnerként honlapjuk szerint részt vettek két projektben is, de nincs olyan munka, amelyet kizárólag ők menedzselnének. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy több mint száz fővel működjenek.

„Egy-másfél évig akadt munka rendesen, de az elmúlt időszakban nem kevés malmozás is volt” – mondta a 24.hu-nak egy dolgozó. A lap megkereste a DKF-et és a tulajdonosi jogokat gyakorló DMÜ-t is, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

The post Nem jönnek az EU-s pénzek, nagy leépítés az állami cégnél  appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés