:

Családban marad: Várkonyi Andrea nem mástól, mint Mészáros testvérétől szerzett luxuslakást a Balaton-parton

Családban marad: Várkonyi Andrea nem mástól, mint Mészáros testvérétől szerzett luxuslakást a Balaton-parton

Balatonfüreden szerzett luxuslakást Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége, írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője. A poszt szerint az egykori tévébemondó a parttól egy kőhajításra lévő, nemrég épült, luxusapartmanokból álló ház legfelső emeletén lett ingatlantulajdonos.

A korábban 300 millióért árult ingatlant Várkonyi sógora, a harmadik leggazdagabb magyar testvére, Mészáros János adta el vagy ajándékozta az egykori TV2-s tévébemondónak. Hadházy úgy tudja, a szóban forgó lakást még 2020-ban vette meg a beruházó cégtől Mészáros János. Azt, hogy a Koloska vitorlás- és jachtkikötő tőszomszédságában lévő lakást Mészáros János eladta vagy odaajándékozta Várkonyi Andreának, nem tudni.

RTL-vezér: Nem a focihoz kell érteni, hanem az üzlethez

Ami még fontosabb

Hadházy Ákos posztja szerint az ügy fontos része, hogy csendben módosították az ingatlanok tulajdoni lapok lekérdezésének lehetőségeit. „Eddig az ügyvédeken kívül is bárki bármilyen ingatlan tulajdoni lap másolatát lekérhette, igaz, évente csak kettő volt ingyen, a többi ára épp most emelkedett duplájára” – írja a politikus.

2024 elejétől azonban, aki lekér egy tulajdoni lapot, magának is meg kell adnia a személyes adatait, és közölnie kell, hogy milyen célból szeretné megismerni az ingatlan tulajdonosi adatait. Ráadásul a tulajdonos címe és anyjának neve ettől függetlenül a továbbiakban nem lesz megismerhető, így a beazonosítása is nehezebb lesz, például újságírók számára – foglalja össze Hadházy.

The post Családban marad: Várkonyi Andrea nem mástól, mint Mészáros testvérétől szerzett luxuslakást a Balaton-parton appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés