:

Nagyot drágul a vonat, busz és a HÉV is – mutatjuk az árakat

Nagyot drágul a vonat, busz és a HÉV is – mutatjuk az árakat

Júliustól jelentős áremelés várható a távolságalapú jegyek árában.

Változnak az úgynevezett távolságalapú jegyek árai, már júliustól drágábban utazhatunk a vonat-, busz-, és HÉV-közlekedésben – írja egy minisztérium által kiküldött levélre hivatkozva a Telex.

A jegyek árának emeléséről az utasítást már megkapta a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV első embere is.

Az áremelésnek megfelelően az állam hatókörébe tartozó cégeknél

0-10 kilométer között 250 forintról mintegy 60 százalékkal, 400 forintra;10-15 kilométer között 310 forintról 450 forintra,15-20 kilométer között 370 forintról 500 forintra,20-25 kilométer között 465 forint helyett 550 forintra,25-30 kilométer közötti távon pedig 560 forint helyett 600 forintra drágul a menetjegyek ára. Több ebből Nyugdíjpénztár: pozitív a hozam, de megzabálja az infláció Nagyot drágul a vonat, busz és a HÉV is – mutatjuk az árakat

A bérletek felé tolnák az ingázókat

A változással valószínűleg az új bérletrendszer előnyét akarják kihangsúlyozni, a rövid távokon ingázókat a bérletek vásárlása felé tolva. A Telex megkeresésére az Épitési és Közlekedési Minisztérium is válaszolt:

„Az országos és vármegyebérletek bevezetése óta folyamatos a tarifarendszer felülvizsgálata, amelyben a jövőben további változások várhatóak. Ez azonban nem drágulást, hanem összességében a szolgáltatásokhoz való egyszerűbb és korlátlanabb hozzáférést biztosítja, amelyről hamarosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.”

Így fázol rá, vagy nyersz nagyot az új országbérlettel – itt a lista az IC-kről, amelyeken lehet vele utazni

The post Nagyot drágul a vonat, busz és a HÉV is – mutatjuk az árakat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés