:
Breaking News

Donald Trump óriási bajban: szövetségi szinten ítélhetik el

Várhatóan jövő héten emelnek vádat ellene.

Miami szövetségi bíróságán hivatalosan is vádat emelhetnek Donald Trump volt amerikai elnök ellen. Az ingatlanmogulból lett politikust így már közvetlen az a kormány vádolja, aminek pár éve még az élén volt, írja a Reuters.

A vád titkosított dokumentumok illegális megőrzése.

Trump vádemelése példátlan az amerikai történelemben: ő az első volt (vagy jelenlegi) amerikai elnök, aki ellen szövetségi eljárás indulhat. Mindezt tovább súlyosbítja, hogy ő jelenleg a Republikánus Párt elnökjelöltjei közül az egyik favorit; nagy esélyekkel indulhat a 2024-es választásokon Joe Biden ellen.

Több ebből Donald Trump óriási bajban: szövetségi szinten ítélhetik el Változás a csúcson: ő lett a világ leggazdagabb embere

A Reuters több forrása szerint Trumpot összesen hét pontban fogják megvádolni, amiért a 2021. januári washingtoni távozásakor Floridába vitt több érzékeny információt tartalmazó kormányzati anyagot.

A nyomozók nagyjából 13 ezer dokumentumot foglaltak le a volt elnök otthonában, a Mar-a-Lagon közel egy éve. Ebből száz volt titkosított, pedig Trump ügyvédje szerint minden ilyen irat visszakerült a kormányhoz.

ÁRTATLAN EMBER VAGYOK!

– írta a volt elnök közösségi platformján, a Truth Social-ön.

The post Donald Trump óriási bajban: szövetségi szinten ítélhetik el appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés