:
Breaking News

Szoboszlai túl drága a szaúdiak által átvett Newcastle Unitednek?

Szoboszlai túl drága a szaúdiak által átvett Newcastle Unitednek?

A The Athletic szerint a pénzügyi fairplay egyelőre keményen lekorlátozza a Bajnokok Ligájába jutott angol csapat lehetőségeit. A klub eddig nagyon okosan költött a piacon, Szoboszlai illene is a profilba, de nem biztos, hogy az üzlet összejön.

A The Athletic szerint a szaúdi kézbe került és ezzel a világ leggazdagabb klubjának számító Newcastle United a nyári átigazolási szezonban reálisan 100-150 millió fontot költhet el. A Premier League harmadik helyén végzett klub okosan építkezve jutott el oda, hogy jövőre ismét a Bajnokok Ligájában (BL) lesz érdekelt. Így könnyebben tud nagy neveket megszólítani a piacon.

RTL-vezér: Nem a focihoz kell érteni, hanem az üzlethez

Csakhogy a sportlap szerint, ha nagyobb összeget akarnának elkölteni, akkor ahhoz játékosokat is el kellene adniuk. Az építkezés ezen fázisában ez inkább gyengítené a keretet összességében. A Newcastle-nek azt kell folytatnia, amit eddig: okosabbnak kell lennie a piacon, mint a többieknek, pénzben egyelőre nem veheti fel velük a versenyt. Ez még akkor is így van, ha a klub új tulajdonosa miatt a világ leggazdagabb csapata. A forrásokat ugyanakkor a pénzügyi faiplay szabályozás miatt nem tudják ész nélkül felhasználni, és Newcastle-ban nem is akarják a jelek szerint.

Több forrás szerint is komolyan figyelik a 22 éves Szoboszlai Dominikot, a magyar válogatott csapatkapitányát, aki az RB Leipziggel Német Kupát nyert és a harmadik helyen végzett a bajnokságban, jövőre ők is biztos BL-résztvevők. A magyar középpályás kivásárlási ára 70 millió font, ami a figyelembe vehető keret mellett – bármennyire is furcsa – a The Athletic szerint túl sok a Newcastle-nek. A lap szerint Szoboszlai kívül esik jelenleg a csapat pénzügyi lehetőségein.

Ettől a nyár egyik izgalmas átigazolási híre a magyar játékoshoz kötődhet, ha valóban elhagyja Lipcsét.

The post Szoboszlai túl drága a szaúdiak által átvett Newcastle Unitednek? appeared first on Forbes.hu.