:

Fontos újításokat kapott a Google Chrome jelszókezelője

Fontos újításokat kapott a Google Chrome jelszókezelője

Fontos biztonságnövelő funkciókat kapott a Google Chrome beépített jelszókezelője, amelynek segítségével a felhasználók könnyebben menthetik jelszavaikat, és nagyobb biztonságban is tudhatják magukat a támadások ellen – írja a Bleeping Computer.

A böngészőbe épített jelszókezelő egyik leghasznosabb alapvető funkciója, hogy képes rögzíteni és automatikusan kitölteni a Chrome és más Google-szoftverek hitelesítő adatait, illetve szinkronizálni a bejelentkezési adatokat a fiók által használt összes alkalmazásban. Bár ebben erősen benne van a fiókeltérítés veszélye, a most bejelentett öt új funkció még komolyabb védelmet és nagyobb átláthatóságot biztosít.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy mostantól asztali alkalmazásként is elérhető a jelszókezelő, így pár gombnyomással azonnal láthatjuk, melyik oldalakhoz van mentett jelszavunk.

A felületen arra is van lehetőségünk, hogy módosítsuk, mely oldalak esetében szeretnénk használni az automatikus kitöltést. A másik nagy újdonság a biometrikus hitelesítés bevezetése az asztali számítógépeken. Ez eddig csak mobilon létezett, ám mostantól extra biztonsági réteget állíthatunk be, így akár ujjlenyomatolvasó vagy arcfelismerő segítségével is azonosíthatjuk magunkat.

Ezen felül érkezik egy egyéni jegyzet funkció, ahova a PIN-kódokat és a hitelesítő kérdésekre adandó választ véshetjük fel emlékeztetőül. Akik egyéb jelszókezelőt használnak, azok is örülhetnek, ugyanis mostantól az Edge, a Safari, a 1Password, a Bitwarden, a Dashlane és a LastPass programokból is importálhatjuk majd a jelszavakat. Végül az új Password Checkup eszköz képes figyelmeztetni a felhasználót, ha a hitelesítő adataik megegyeznek a már netre kiszivárgott kódok valamelyikével.

The post Fontos újításokat kapott a Google Chrome jelszókezelője first appeared on 24.hu.